Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Edukacijos metu simniškiai pažino sveiko maisto gaminimo paslaptis

Spausdinti

Gruodžio 8 d. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Simno filiale vyko maisto gaminimo edukacija. Šią edukaciją bibliotekai pasiūlė Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro direktorė. Na, o sveiko maisto gaminimo paslapčių išmokti pasikvietėme Lietuvos Pensininkų Sąjungos Bočiai Alytaus rajono Simno skyriaus narius.

Jau metus besitęsianti pandeminė situacija gerokai pakoregavo kasdienę žmonių rutiną. Sėslesnis gyvenimo būdas, sumažėjęs fizinis aktyvumas ir pakitę mitybos įpročiai jau dabar kelia nerimą sveikatos specialistams, kurie pastebi augančius ne tik suaugusiųjų bet ir vaikų, turinčių anTsvorį skaičius.

Sveika mityba neatsiejama nuo geros savijautos, tačiau kartais ieškant sveikesnių produktų pritrūksta ne tik žinių, bet ir įgūdžių. Juk sunku nesusipainioti tarp gausybės specialistų ar tiesiog gerai žinomų žmonių žarstomų patarimų bei gerųjų pavyzdžių ką, kada ir kiek dėti į savo lėkštę, kad savijauta būtų gera. Tačiau tenka pripažinti, kad neretai jie ne tik prieštarauja vieni kitiems, tačiau paneigia ir mokslu grįstas tiesas.

Siekiant keisti ne itin gerus mitybos įpročius reiktų įsidėmėti, kad be tinkamų maisto produktų pasirinkimo, labai svarbi ir reguliaraus bei lėto valgymo kultūra. Idealu, jei vaizdas lėkštėje ne tik patrauklus akiai, bet ir palankus sveikatai.

„Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuras sveikos mitybos skatinimui ir pokyčiams šioje srityje skiria itin daug dėmesio. Pagrindinė kryptis – praktiniai patarimai, maisto gamybos užsiėmimai, degustacijos, – teigia Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro darbuotojai.

Maisto gaminimo metu netik gaminome sveiką maistą (trintą moliūgų sriubą, šaltą užkandį, desertą, bei vaisių kokteilį), bet jį ir ragavome, aiškinomės maisto produktų vertę, jų naudą žmogaus organizmui.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo informacija