Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Kalėdiniai eglutės žaisliukai iš mano vaikystės“

Spausdinti

Artėja gražiausios ir šilčiausios metų šventės. Jų laukimas – didelis stebuklas, kai norisi puošti namus, pirkti dovanas. Ta proga gruodžio 8 d. Mergalaukio bibliotekoje surengta senų kalėdinių eglutės žaisliukų paroda „Kalėdiniai eglutės žaisliukai iš mano vaikystės“.

Kalėdiniai eglutės žaisliukai – tai lyg nuotraukos iš šeimos albumo. Jie primena šeimos istoriją, nukelia į vaikystę, senelių, tėvų namus, kai visi susirinkę puošėme Kalėdų eglutę ir jautėmės laimingi. Kai papuošta eglutė nušvisdavo šventinėmis žvakutėmis ir suspindėdavo įvairiaspalviais žaislais, tada ateidavo laukiamas stebuklų metas ir norų išsipildymas.

Daugelis savo namuose turime bent kelis senovinius žaisliukus, kuriuos išsaugojome iš savo vaikystės, norėdami parodyti savo vaikams, anūkams. Visus metus pragulėję dėžutėse, artėjant Kalėdoms jie tampa pačia svarbiausia eglutės puošmena. Tai figūriniai, stikliniai žaisliukai, daugiausia pasakų herojai, burbulai, paukščiukai, žvėreliai.

Dėkoju Aldonai Buzaitienei, Rūtai Neciunskienei, Vitui Kulakauskui ir Petronei Ūselienei už senovinius kalėdinius eglutės žaisliukus ir sugrąžintas vaikystės akimirkas.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė