Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Netradicinė pamoka bibliotekoje

Spausdinti

Simno gimnazijos 4a klasės mokiniams gimnazijos bibliotekoje vyko netradicinė lietuvių kalbos pamoka: jie norėjo išsiaiškinti, kas yra laikraštis, kas – dienraštis. Mokytoja Lina Kučinskienė supažindino, kokie Lietuvoje leidžiami laikraščiai ir žurnalai. Mokiniai papasakojo, kokius laikraščius ir žurnalus skaito jie, jų tėveliai bei seneliai.

Bibliotekininkė Lina Daniulevičienė papasakojo laikraščių atsiradimo istoriją. Sužinojome, kad pirmas laikraštis buvo „pagamintas“ iš molio. Bibliotekininkė supažindino su laikraščiais, dienraščiais bei bibliotekoje esančiais žurnalais. Buvo įdomu sužinoti, iš ko gaminamas laikraščio ir žurnalo popierius.

Stebėjome eksperimentą, kaip dega laikraščio ir žurnalo lapai. Išsiaiškinome, kodėl laikraštis dega, o žurnalo lapas uždegtas greitai užgęsta. Uodėme ir lyginome degančių lapų kvapus. Darėme „gniūžtes“ iš laikraščio, rašomojo popieriaus lapų ir išsiaiškinome, kad iš laikraščio „suspaustos“ gniūžtės yra mažesnės ir lengvesnės.

Pamokos pabaigoje bibliotekininkė pasiūlė laisvalaikiu iš žodžio „laikraštis“ raidžių sudaryti kuo daugiau žodžių. Pertraukos buvo ramesnės, nes ketvirtokai „suko galvas“, kaip sugalvoti kuo daugiau žodžių.

Ši pamoka buvo įdomi ir naudinga visiems mano klasės draugams. 

Airinga Liutkauskaitė
Simno gimnazijos 4a klasės mokinė