Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Santaikoje – „Taiklusis šaulys“

Spausdinti

Lapkričio 20 d. Santaikoje vyko Alytaus rajono jaunųjų šaulių šaudymo varžybos „Taiklusis šaulys“, skirtos Lietuvos kariuomenės dienai paminėti. Saugumo sumetimais šaudymo varžybos vyko tam pritaikytose trečio aukšto patalpose.

Šaudymo varžybose jaunesniųjų (11-14 m.) šaulių grupėje dalyvavo moksleiviai iš Simno, Miroslavo, Butrimonių, Kumečių, Pivašiūnų, Krokialaukio ir Daugų gimnazijų. Vyresniųjų (15-18 m.) šaulių grupėje dalyvavo mokiniai iš Simno, Miroslavo, Butrimonių, Pivašiūnų, Krokialaukio ir Daugų gimnazijų.

Jaunesniųjų grupėje I vietą iškovojo komanda „Mironiukai“ (Daugų gimnazija), II vieta atiteko komandai „Jaunuoliukai“ (Miroslavo gimnazija), III vieta „Šimtukos“ komandai (Simno gimnazija). Vyresniųjų grupėje I vietą iškovojo „Klišiai“ (Simno gimnazija), II vieta atiteko „Daugis“ (Daugų gimnazija), III vieta „Butrimonių IV“ (Butrimonių gimnazija).

Geriausiais šauliukais jaunųjų grupėje pripažintas Miroslavo gimnazijos mokinys Aivaras Bilius (I vieta), Robertas Bagdžius iš Daugų gimnazijos (II vieta), Kamilė Danilevičiūtė iš Krokialaukio gimnazijos (III vieta). Vyresniųjų grupėje pergalę iškovojo Saulė Vaitkevičiūtė iš Butrimonių gimnazijos (I vieta), Laura Pavilionytė iš Krokialaukio gimnazijos (II vieta), Gabija Žūkaitė iš Miroslavo gimnazijos (III vieta).

Kad neprailgtų laikas laukiant savo šaudymo eilės, jaunieji šauliukai bibliotekoje galėjo pažaisti šaškėmis, šachmatais, Xbox‘s, Mistakos, Jenga, žaidimais ar lavinti savo biliardo bei teniso įgūdžius.

Dėl pandemijos jaunieji šauliukai buvo vežami skyriumi, o ir taurėmis ir medaliais bus individualiai apdovanoti savo gimnazijose.

Dėkojame visiems dalyvavusiems!

Renginį organizavo 108 kuopos šaulių vadas Petras Grėbliauskas, Alytaus rajono Šaulių būrelių NVŠ vadovai ir Santaikos biblioteka.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Santaikos filialo vyresn. bibliotekininkė
Laima Morkevičienė