Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Šviesos ir žodžio savaitė Krokialaukio bibliotekoje

Spausdinti

Visą savaitę tūkstančiuose bibliotekų, mokyklų bei kultūros įstaigų Šiaurės šalyse ir jų kaimyninėse šalyse buvo organizuojami knygų skaitymai, parodos, pokalbiai, kiti kultūriniai renginiai. Krokialaukio biblioteka savo mažuosius skaitytojus taip pat pakvietė prisijungti prie šios savaitės renginių, skatinančių puoselėti skaitymą ir populiarinančių Šiaurės šalių literatūrą. Pagrindinė projekto idėja – tamsiausiu laiku metuose susiburti prie žvakių šviesos, skaityti ir klausytis istorijų iš Šiaurės šalių autorių knygų. Prie skaitymų dar buvo vykdomos ir kitokios veiklos: pažintis su šiomis šalimis, jų vėliavomis, gamta. Bibliotekoje buvo įrengtas „Šiaurės šalių knygų kampelis“.

Su dalyviais versdami skaidres, apžvelgėme populiariausius Šiaurės šalių rašytojus, jų kūrybą, neakivaizdžiai keliavome po Šiaurės šalis, dalyvaudami virtualiame protmūšyje, spręsdami viktorinos užduotis, leidžiančias kiekvienam susipažinti su Šiaurės šalimis ir patikrinti savo turimas žinias. Piešėme populiariausius knygų herojus, suorganizavome piešinių parodėlę.

Bibliotekoje vykdytos veiklos – tai puikus būdas maloniai pabendrauti, puikiai praleisti laiką ir tuo pačiu daugiau sužinoti apie Šiaurės šalis.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė