Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Piešti moka visi, tik ne visi tą žino!

Spausdinti

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras vykdydamas projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Alytaus rajono savivaldybėje“, finansuojamą iš Europos Sąjungos lėšų, siūlo gyventojams daug nemokamų edukacinių užsiėmimų, kurie dažniausiai vyksta Alytaus rajono viešosios bibliotekos filialuose.

Lapkričio 19-ją Punios bibliotekoje vyko dailės terapijos užsiėmimas, kurio metu vilnietė Jelena Rudakova mokė piešti ant puodelių ir lėkštučių. Smagu, jog šiuo užsiėmimu susidomėjo nemažas būrys moterų, kurios atsivedė ir savo vaikučius.

Edukatorė Jelena, paruošusi visas reikalingas priemones, supažindino su piešimo ant keramikos technologija ir pakvietė visus pasinerti į kūrybinį procesą. Kaip visada, drąsiausi buvo vaikai, nes jie MOKA PIEŠTI. Na o dauguma moterų rinkosi piešti pagal trafaretą, nes ne visos pasitikėjo savo jėgomis. Visą laiką mus drąsino ir patarimus bei pagalbą siūlė šaunioji mokytoja Jelena. Kai rankos įvaldė teptuką ir ant lėkštučių pradėjo „skrajoti“ įvairiaspalviai drugeliai, įgavome daugiau drąsos ir puodelius jau dabinome pasikliaudamos savo fantazija.

Visų dalyvių nuotaika buvo puiki, visi džiaugėsi galimybe turiningai praleisti laiką ir išmėginti naują veiklą. Dauguma buvo taip užsidegę išmokti dar ko nors naujo, jog teko tuojau pat skambinti į visuomenės sveikatos biurą ir teirautis, ar dar galime užsisakyti kokią nors kitą edukaciją. Štai kaip teigiamai veikia meno terapija!

Ačiū Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui, kad rūpinasi mūsų emocine sveikata.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė