Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Lietuvių kalbos pamoka su kraštotyriniais prieskoniais

Spausdinti

Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus 3-4 klasės mokiniai ir jų mokytoja Renata Miškauskienė vieną pamoką skyrė pažinčiai su periodiniais leidiniais.

Integruotai lietuvių kalbos pamokai, vykusiai bibliotekoje, visi ruošėmės iš anksto. Mokiniai stebino ir savo žiniomis: periodiniai leidiniai turi savo struktūrą, dažniausiai būna vienodos apimties ir formato, ženklinami leidimo data, numeriu…

Vaikai susipažino su bibliotekoje gaunamais laikraščiais „Alytaus naujienos“, „Dainavos žodis“, „Lietuvos rytas“, „Respublika“, „Vakaro žinios“, pavartė vaikams skirtus žurnalus „Penki“, „Naminukas“, „Bitutė“, „Tipu tapu“, „Laimiukas“.

Vaikai minėjo, kad popierinius laikraščius skaito ir juos užsisako seneliai, o tėvai skaito elektroninius leidinius.

Mokytoja Renata prisiminė vaikystėje skaitytą ir labai lauktą žurnalą „Genys“ su ,,Paršiuko Čiuko nuotykiais“, o vėliau – „Moksleivis“.

O daugiausia dėmesio sulaukė bibliotekos kraštotyros fonde saugomas, Alovės pagrindinėje mokykloje maironiečių leistas laikraštis „Sūkurys“, kurio vienas egzempliorius nuo 2005 iki 2013 metų kaskart atkeliaudavo ir į biblioteką. Laikraščio redaktorė buvo lietuvių kalbos mokytoja Loreta Naujalienė.

Vaikai pabėrė gausybę pasiūlymų, kokį jie norėtų skaityti mokyklos laikraštį ir apie ką jame norėtų rašyti.
Jis turėtų būti iliustruotas, su linksmais nutikimais ir veiklomis, kad būtų rašoma ir apie geriausius mokinius (buvusius ir esamus), apie jų pasiekimus…

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė