Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Iš kur atkeliauja žiema

Spausdinti
Lapkričio 15-21 dienomis vyksta Šiaurės šalių literatūros savaitė, prie kurios lapkričio 18 d. prisijungė ir Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Miroslavo filialas. Šių metų literatūrinė tema – svajonės ir ilgesys. Mes prisijungėme prie skaitymų vaikams „Auštant“ ir skaitėme ištraukas iš Karinos Erlandsson knygos „Perlų ieškotoja“.

Šioje, Šiaurės Tarybos Vaikų ir jaunimo literatūros premijai nominuotoje knygoje, pasakojama apie Mirandą, kuri ieško paslaptingojo brangakmenio. Pasak legendos, radęs tą brangakmenį žmogus niekada nebejaus ilgesio.

Susitikime su vaikais bibliotekininkė Nijolė Ž. vaikams pateikė knygos ištraukas, kurias jie noriai skaitė prie žvakių šviesos, o vėliau aptarėme ką perskaitėme, prisiminėme Šiaurės šalis, jų rašytojus ir skaitomiausias Šiaurės šalių rašytojų knygas. Vaikai klausėsi susidomėję, atrinko vėliavas, kurios priklauso Šiaurės šalims bei klausinėjo ar Lietuva priklauso Šiaurės šalims.

Pasikalbėjus, pasidalinus mintimis ir svajonėmis, vaikai bibliotekos taip greit nepaliko, nes visi susirado po patinkančią knygelę ir pažadėjo daugiau skaityti bei tobulinti garsinio skaitymo įgūdžius. Mokytoja Dijana Stankevičė kai kuriems vaikams patarė daugiau skaityti garsiai, kad tobulėtų jų garsinio skaitymo gebėjimai. Pedagogė kai kuriuos net pagyrė, jog dėl praėjusių metų nuotolinio mokymosi jų skaitymo įgūdžiai nesuprastėjo.

Vaikai atsisveikino su bibliotekininke ir pamėgtomis knygomis iki sekančio susitikimo bei pažadėjo bibliotekoje lankytis dažniau.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miroslavo filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Žiūkienė