Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Garsiniai skaitymai vaikams Butrimonių bibliotekoje

Spausdinti

Vaikai dažnai svajoja atsidurti stebuklingame pasaulyje, kartu keliauti su veikėjais, patirti nuotykius. Kartais, kad svajonės išsipildytų, reikia nedaug – tik atsiversti knygą! Garsiniai skaitymai, skirti Šiaurės šalių literatūros savaitei, suteikia šią galimybę.

Lapkričio 17 d Butrimonių bibliotekoje mažieji antros klasės skaitytojai kartu su mokytoja Sigute Žvinakiene dalyvavo organizuotame renginyje, kurio tikslas – skatinti garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimą, praplėsti žinias apie Šiaurės šalių literatūrą.

Visas pasaulis žino H.K. Anderseno pasakas. Šįkart garsiniams skaitymams pasirinkome H. K. Anderseno pasaką „Kiekvienam savo vieta“. Vaikai įdėmiai klausė draugų skaitymo. Paskui aptarėme pagrindinius herojus, jų elgesį, diskutavome kaip reikia gerbti savo artimą. Vėliau mokiniai pagal pirmąjį pasakos sakinį „Kadaise, labai seniai, gražioje vietoje, tarp žalių girių…“ kūrė savo svajonių pasakojimą, pasitelkdami stalo lėlių teatro priemones, kurias pasigamino pamokų metu ir atsinešė į biblioteką.

Pagrindinė renginio idėja – visiems garsiai skaityti knygą – padeda formuoti vaikų skaitymo įpročius, ugdo skaitymo įgūdžius.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė
Asta Daironienė