Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Daugų bibliotekoje vyko edukacija „Piešimas ant puodelių ir lėkščių“

Spausdinti

Domėjimąsi menu galima palyginti su knygos skaitymu. Taip, žmonės žino, kad reikia skaityti, bet dažniausiai neskiria tam laiko, nors supranta, kad daug praranda. (Nicolaus Schafhausen)

Menas – viena stipriausių, didingiausių priemonių, kuria gali naudotis žmogus. Ši priemonė yra skirta žmogaus sąmonei. Menas sąmonę veikia trimis pagrindinėmis kryptimis: ją kelia, smukdo arba dirgina (apgauna). Menas gali tapti vaistais, padedančiais autoriui bei visai žmonijai, bet ji gali būti ir nuodai, kenksmingi tiems, kas jų paragaus, ir tiems, kas juos kuria. Kiekvienas nuodas gali būti panaudotas geram tikslui: ypatingomis aplinkybėmis jis gali veikti kaip gydomoji priemonė. Svarbu ir tai, kad meno terapijai nereikalingas talentas ar pasiruošimas.

Lapkričio 16 d. Daugų bibliotekoje vyko edukacija „Piešimas ant puodelių ir lėkščių“. Užsiėmimą organizavo Alytaus rajono savivaldybės visuomenės ir sveikatos biuras. Pradžia kaip visada buvo nelengva. Vieniems rankos drebėjo, kitiems teptukai buvo su per daug šerelių, tačiau greitai bibliotekoje esančią tylą jau praskaidrino malonus bendravimas ir intensyvus darbas.

Edukacijos pabaigoje darbai pranoko visus lūkesčius: žmonės dalinosi mintimis, kam panaudos ar padovanos savo sukurtus darbus.

Dėkojame Alytaus rajono savivaldybės visuomenės ir sveikatos biurui už galimybę išbandyti savo jėgas dar neišbandytose srityse. Tikimės, kad ateityje tokių susitikimų bus tik daugiau.

Daugų bibliotekos informacija