Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Kol žodis gyvas – bus gyva jį dovanojus Lietuva“ /Ramutė Skučaitė/

Spausdinti

Lietuva mini poetės Ramutės Skučaitės 90-metį. Manau, kad keliasdešimt kartų po 90 – tiek nuskambėjo per Lietuvą paminėjimų. Ne išimtis ir Pivašiūnų biblioteka. Mažieji skaitytojai labai mėgsta ir skaito šios poetės kūrybą.

Spalio 18 – 23 dienomis buvo paskelbta R. Skučaitės kūrybos skaitymo savaitė, kurios metu Pivašiūnų gimnazijos pradinių klasių mokiniai skaitė jos knygeles, rinkosi labiausiai patinkančius eilėraščius ir juos skaitė garsiai draugams bei mokytojams. Kadangi daug poetės eilėraščių apie rudenį ir gamtą, 1 ir 4 klasių mokiniai (mokytojos Lina Leškevičienė ir Rima Zajančkauskienė) gamino atvirukus su medžių lapais ir iš lapų, iliustravo skaitomus eilėraščius, o antrokai ir trečiokai (mokytojos Jurgita Česonienė ir Daiva Ambrasienė) klasę pasipuošė žibintais ir moliūgais – juk ruduo…

Kiekviena klasė rinko geriausią skaitovą. Emocijos liejosi per kraštus – visi pasirodė labai šauniai. Išraiškingiausia skaičiusieji mokiniai buvo apdovanoti prizais.

Dėkoju visiems dalyviams ir jų mokytojoms. Spaudinių paroda, skirta Ramutės Skučaitės kūrybai bibliotekoje dar veiks iki lapkričio 13 dienos.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė