Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Praniūnuose viešėjo muzikantas Jurgis Didžiulis

Spausdinti

Spalio mėnesį Praniūnų bendruomenės salėje vyko susitikimas su „Amber Grid“ socialinių projektų vadove Renata Kazlauskiene ir Pilietinių iniciatyvų centro vadovu Girvydu Duobliu. Tai jau ketvirtasis ir paskutinis projekto „Kultūros ir bendradarbiavimo ugdymas, įgyvendinant Dujotiekių jungties tarp Lenkijos ir Lietuvos (GIPL)“ ciklo renginys. Šį kartą susitikimas „Tolerancija nėra vertybė“ vyko su muzikantu, socialiniu aktyvistu Jurgiu Didžiuliu.

Jurgis Pranas Didžiulis Valensija gimė 1979 m. lapkričio 5 d. Kolumbijos sostinėje Bogotoje. Iš pradžių Jurgis gyveno Kolumbijoje, o vėliau šeima persikėlė į JAV, Filadelfijos miestą. 1989 m. sulaukęs dešimties jis vėl grįžo gyventi į Kolumbiją. Kolumbijoje Jurgis subūrė pankroko grupę, su kuria 1999 m. grojo Ispanijoje.

2000 m. jis atvyko gyventi bei kurti į Lietuvą. Čia kanale „MTV Lietuva” jis vedė jaunimo aktualijų pokalbių šou „MTV Oops…“, vėliau tapo šalyje ypač populiarios muzikos grupės „InCulto“ (2003-2010) vokalistu ir lyderiu. Vėliau J. Didžiulis pasivadino sceniniu pseudonimu Jurgis Did ir šiuo vardu nuo 2013-ųjų pradėjo savo solinę karjerą, o jau 2015 metais pristatė savo pirmąjį nekomercinį solinį albumą „Intro/Extro”.

Jurgis Didžiulis yra žinomas ne tik kaip atlikėjas, bet ir kaip aktyvus visuomenės veikėjas – turėdamas magistro laipsnį politikos moksluose jis domisi įvairiomis socialinėmis problemomis ir pats kuria bei išbando inovatyvias, joms spręsti reikalingas praktikas. Viena iš tokių – iniciatyva „#Reanimacija”, naudojanti muziką (ir kitas meno formas) kaip priemonę, skatinančią dialogą, nuoširdžius žmogiškus mainus, transformuojančią ir gydančią visuomenę. Kitas projektas yra „Values for Value”, skirtas šviesti ir supažindinti organizacijas su visuomeniškumo galia, socialinio kapitalo valdymu, darbuotojų įtraukimo skatinimo būdais ir korporatyvine kultūra.

Buvo labai įdomu pasikalbėti su Jurgiu Didžiuliu tolerancijos tema. Susitikimo metu išgirdome keletą dainų lietuvių, ispanų kalbomis. Labai džiugu, kad šio projekto dėka turėjome galimybę susitikti, pabendrauti su žymiais Lietuvos žmonėmis.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Praniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalia Ramanauskienė