Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Praniūnuose viešėjo „Dviračio žinių“ kūrėjas Haroldas Mackevičius

Spausdinti

Rugsėjo 14 d. Praniūnų bendruomenės salėje vyko susitikimas su „Amber Grid“ socialinių projektų vadove Renata Kazlauskiene ir Pilietinių iniciatyvų centro vadovu Girvydu Duobliu. Tai jau trečiasis projekto „Kultūros ir bendradarbiavimo ugdymas, įgyvendinant Dujotiekių jungties tarp Lenkijos ir Lietuvos (GIPL)“ ciklo renginys. Šį kartą į susitikimą „Kam man tas dviratis?“ atvyko „Dviračio žinių“ kūrėjas Haroldas Mackevičius.

Renginio moderatorius Girvydas Duoblys svečio paprašė papasakoti, kokios priežastys lėmė pasirinkti ne mediko, o humoristo kelią, kaip gimė idėja kurti tokio pobūdžio laidą. Susirinkusieji sužinojo, kad ši laida gyvuoja jau 25 metus. Taip pat renginio dalyviai susipažino su laidos „virtuve“: sužinojo, kaip gimsta laidos temos, personažai, siužetai – juk kiekviena diena įneša tam tikrų naujienų, kuriomis laidos kūrėjai pasidalina vakaro „Dviračio žinių“ laidose.

Susitikimo metu buvo paliestos ir asmeninio gyvenimo temos: kur svečias studijavo, kur gyvena, ką mėgsta veikti laisvalaikiu ir dar daug įvairių faktų apie jį. Haroldas Mackevičius paliko labai paprasto ir šilto žmogaus įspūdį.

Besibaigiant susitikimui renginio moderatorius išprovokavo svečią panaudoti Praniūnų kaimo pavadinimą „Dviračio žinių“ laidoje. Jau kitos dienos „Dviračio žiniose“ Praniūnų pavadinimas nuskambėjo keturis kartus. Smagu, kad pažadas buvo išpildytas…

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000174038/peliukai-apie-renginius-be-galimybiu-paso-keliones-i-kaima-vaziuojant-priekaboje

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Praniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalia Ramanauskienė