Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Sporto šventė Punioje „Judėjimo džiaugsmas – 2021”

Spausdinti

Paskutinį vasaros šeštadienį (rugpjūčio 28-ąją) Punioje vyko tradicinė seniūnijos sporto šventė, kurią organizavo Punios kaimo visuomeninė organizacija „Punios ainiai“. Šventė finansuota Alytaus rajono savivaldybės Sporto rėmimo programos lėšomis, batutą vaikams apmokėjo VO „Punios ainiai“.

Dalyvius pasveikino VO „Punios ainiai“ pirmininkė Laimutė Žūsinienė bei Alius Davidavičius – atsakingas už sportinę veiklą VO „Punios ainiai“ valdybos narys.

Suaugusieji ir jaunimas tradiciškai dalyvavo tinklinio ir krepšinio varžybose bei baudų ir tritaškių metimo rungtyse. Gaila, bet šiemet puniškiai sudarė tik vieną krepšinio komandą „3 prieš 3“ varžyboms, o tinklinio nežaidė. Tačiau į svečius atvyko dvi komandos iš Alytaus įdomiais pavadinimais: „Kunigunda“ (Marius Šagunevičius, Povilas Grėbliauskas, Evaldas Jakimonis, Nauris Zenkevičius) ir „Daktarai gundo“ (Kęstutis Rusonis, Simonas Dulko, Pijus Rusonis, Naglis Šeštakauskas, Matas Danilevičius). Tad jos ir susikovė tinklinio aikštėje dėl 1-2 vietos. Pajėgesnė buvo komanda „Kunigunda“ – jai atiteko 1-oji vieta ir aukso medaliai.

Krepšinio „3 prieš 3“ rungtyje žaidė abi alytiškių komandos ir puniškių komanda „Pusbroliai“ (Aidas, Dominykas ir Tajus Davidavičiai bei Taurijus Rakauskas). Ir šiose varžybose nenugalima buvo „Kunigunda“. Antroji vieta atiteko komandai „Daktarai gundo“, o trečioji – „Pusbroliams“.

Baudų metimo konkurse dalyvavo 11 vyrų bei vaikinų ir 3 merginos. Taikliausi buvo Nauris Zenkevičius ir Neda Baranauskaitė, antra vieta atiteko Mariui Šagunevičiui ir Vilijai Davidavičienei, trečioji – Simonui Dulko ir Ievai Žiūkaitei.

Tritaškių metimo konkurse dalyvavo 8 vaikinai. I-ąją vietą užėmė Marius Šagunevičius, II-ąją – Nauris Zenkevičius, o III-ąją – Evaldas Jakimonis.

Geriausiai pasirodę baudų ir tritaškių rungtyse vaikinai, dar varžėsi kombinuotoje rungtyje dėl taikliausio metiko vardo. Šį titulą iškovojo Marius Šagunevičius. Taigi jis iš varžybų išsivežė daugiausiai trofėjų.

Kol vyrai kovojo tinklinio ir krepšinio aikštėse, šalia vyko įvairios varžybos šeimoms ir vaikams. Jie galėjo varžytis orientacinio sporto, smiginio, estafečių, balionų sprogdinimo, puzzle dėlionių konkursuose, o mažieji – piešti, spalvinti, žaisti domino ir linksmai pasišokinėti ant batuto.

Pasivaikščioti po miestelį ir surasti paslėptas nuorodas pasiryžo dvi komandos. Vaikai tuo tarpu varžėsi smiginio rungtyje. Geriausiai pasirodė Danielius Šmitas, antra buvo Julija Stankevičiūtė, trečia – Emilija Kucevičiūtė. Po vaikų išbandyti rankos taiklumą susigundė ir tėveliai. Daugiausia taškų surinko Vitalija Baranauskienė, antroji vieta atiteko Vaidui Kucevičiui, trečioji – Jūratei Kalantienei. Visi linksmų žaidynių dalyviai buvo apdovanoti įvairiais prizais, vaikai dar ir saldžiomis dovanėlėmis bei medaliais.

VO „Punios ainiai“ nuoširdžiai dėkoja Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus socialinei pedagogei Inetai Mikalonytei-Stankevičienei ir pradinių klasių mokytojai Daivai Abramavičienei už pagalbą organizuojant šventę.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė