Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Venciūnų bibliotekoje paminėta Baltijos kelio diena

Spausdinti

Bunda jau Baltija, bunda jau Baltija,
Lietuva, Latvija, Estija
!

(Dainos autorius ir kompozitorius B. Reznikas)

1989 m. rugpjūčio 23 dieną 19 valandą apie du milijonai Baltijos šalių gyventojų susikibo rankomis, sudarydami žmonių grandinę nuo Talino per Rygą iki Vilniaus. Baltijos kelią organizavo Baltijos šalių nacionaliniai judėjimai: ,,Rahvarine“ Estijoje, Latvijos liaudies frontas ir ,,Sąjūdis“ Lietuvoje. Dalyviai rinkosi į akciją miestuose, kaimuose arba organizuotai ar patys transportu važiavo į tas Baltijos kelio vietas, kurios vingiavo per mažiau apgyventas teritorijas.

Baltijos kelias buvo pirmasis žingsnis mūsų tautų nepriklausomybės link. Teisingai sakoma, kad istorija nėra tik datos, kad po jomis slepiasi tikri žmonių išgyvenimai. Žmonės susirinko apsaugoti tai, kas brangiausia. Apsaugoti savo žemę, savo kalbą ir orumą. Baltijos kelias – 1989 metų rugpjūčio 23 dienos akcija – visų prisimenama šiltomis, žodžiais nenusakomomis emocijomis. Šiuo taikiu būdu buvo siekiama nepriklausomybės savo šaliai, savo kaimynams. Saugokime savo žemę, ją gerbkime ir neleiskime kitiems jos pasisavinti. Dirbkime savo kraštui, kad jis klestėtų ir gyvuotų.

Venciūnų bibliotekoje skaitytojams buvo pristatyta spaudinių paroda, skirta Baltijos kelio ir Juodojo kaspino dienai paminėti.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Venciūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Jolita Jaruševičienė