Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Nemunaičio bibliotekoje vaikų šurmulys netyla net ir vasarą

Spausdinti

Šiandieniniame pasaulyje knyga turi daug konkurentų. Jie (internetas, kompiuteriniai žaidimai, televizija) iš vaiko reikalauja daug mažiau valios pastangų, lengviau įtraukia, kartais sunkiai ir paleidžia. Smagu, kad vasaros atostogų metu biblioteka vaikams tampa traukos centru.

Rugpjūčio aštuonioliktosios popietę į Nemunaičio biblioteką susirinkę vaikai smagiai leido laiką. Pirmiausia, ilgiausių metų sudainavome Gustei, nes tą dieną buvo jos gimtadienis. Vėliau dalyviai bandė įminti mįsles ir klausė priežodžių apie knygas, vyresnieji sprendė kryžiažodį „Lietuvių autoriai, rašantys vaikams“, o dar nemokantys skaityti tapo knygelių dizaineriais – apipavidalino pasirinktų knygelių viršelius. Po šios veiklos turėjome judrią pertraukėlę sporto salėje, tada vėl sugrįžome į biblioteką ir aiškinomės knygų išdėstymo bibliotekoje tvarką: vaikučiai surado pagal užuominas lentynose paslėptas knygas.

Aptardami renginį, vaikai prisiminė, kokias lietuvių autorių knygas jau yra skaitę. Jie buvo supažindinti su naujomis knygomis ir paraginti jas skaityti.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Nemunaičio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Avižienienė