Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Keliaujančių architektūros dirbtuvių sugrįžtuvės

Spausdinti

Prieš 6 metus, liepos 9-12 dienomis Kumečiuose vyko Keliaujančios architektūros dirbtuvės (KAD’15). Projekto rezultatas – tai funkcionalus miestelio identiteto ženklas viešojoje erdvėje prieš Kumečių pagrindinę mokyklą. Tai 14 metrų ilgio baldas, kuriame vaikai patys suprojektavo ir įgyvendino: stalą piknikui, suoliukus, gultus, stoginę nuo saulės ir viską apjungiančią plokštumą prisėsti atokvėpio metu.

Sekmadienį (rugpjūčio 8 d.) vaikai, jaunimas ir visi norintys padirbėti susitiko su Keliaujančių architektūros dirbtuvių grįžtamųjų vizitų komandos nariais. Vyko prieš 6 metus pastatyto funkcionalaus suoliuko atnaujinimo darbai. Vaikai ir jaunimas dirbo su dideliu noru. Šlifavo, suko, kalė, dažė, skambėjo juokas ir muzikos garsai. Vaišinomės obuolių pyragu, kurį iškepė seniūnaitis Vidimantas Pocevičius, už šaltą arbatą, saldumynus ir karštus kibinus dėkojame BO ,,Dainavos kaukas“ (vadovė Jurgita Andriuškevičienė).

Būdami draugiški, rūpestingi, supratingi, mes įkvepiame geriems darbams ir kitus. Taip mes sėjame gerumo sėklas, kurios vieną dieną tikrai išaugs ir sužydės gražiausiais žiedais. Niekas kitas to už mus nepadarys, kiekvienas tai turi pradėti daryti pats – tuomet dalinamas gėris augs… Veiklos mūsų gyvenamojoje aplinkoje ir jos viešosiose erdvėse begalė, tik reikia noro, supratingumo, geranoriškumo, bendrystės. Nelaukime rytdienos – pradėkime veikti čia ir dabar…

Kumečių bibliotekos ir bendruomeninės organizacijos „Dainavos kaukas“ vardu nuoširdžiai dėkojame visiems dalyviams ir Keliaujančių dirbtuvių architektų komandai. Atsisveikindami, nesakėme sudie, bet iki kito susitikimo.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kumečių filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Pocevičienė