Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Daugų filiale prasidėjo „Skaitymo iššūkis“

Spausdinti

Birželio 2 dieną Daugų filiale pirmasis „Skaitymo iššūkį“ pradėjo pirmokas Majus Sukarevičius. Jis pats pirmas įveikė vieną iš organizatorių pateiktų penkių užduočių: perskaitė ir užregistravo linksmą knygą. Džiugu, kad tą pačią dieną bibliotekoje apsilankė antrokai su mokytojomis Vilija Sakalauskiene ir Raimonda Šilaliene. Sekančią dieną įžengė trečiokai, lydimi mokytojos Jurgos Diksienės.

Šauni diskusija su būsimaisiais penktokais vyko penktadienį, kuriuos į biblioteką atlydėjo mokytoja Oksana Miliauskienė. Susipažinę su „Skaitymo iššūkiu“ vaikai pasakojo apie perskaitytas knygas, apie savo pirmas įsimintinas knygas, o ir mokytojos bei bibliotekininkės nepaliko ramybėje: klausinėjo ką skaitėme, kas mums labiausiai įsiminė perskaitytose knygose.

Trumpai apžvelgėme ir Vytauto Mačernio, kurio 100-ąsias gimimo metines minime šiemet, kūrybą. Ta proga Dominyka Pipaitė perskaitė vieną poeto eilėraštį apie pavasarį. Visi per savaitę apsilankiusieji moksleiviai buvo supažindinti su vasaros „Skaitymo iššūkio“ užduotimis ir prizais, kurie šiemet išties verti dėmesio. Tai ir smagus elektrinis paspirtukas, net 3 mobilieji telefonai bei 10 išmaniųjų apyrankių. O kad būtų lengviau rasti knygas su užduotimis, jaunųjų skaitytojų jau laukė paruošta knygų lentyna su penkiomis parinktomis temomis. Tad nenuostabu, jog noras laimėti daugelį mokinių ir paskatino užsiregistruoti į „Skaitymo iššūkį“ bei pasiimti pasirinktas knygas, kurias, tikėkimės, jie įveiks per vasarą.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė