Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pažintis su naujomis knygomis ir gražiausi piešiniai Mamai

Spausdinti

Pažintis su knyga visada ypatinga. Maža rankelė tiesiasi prie ryškiausios, spalvingiausios knygutės. Bibliotekoje priešmokyklinės grupės vaikams knygelių gausu: „Apie pasaulio mėlyną kraštą, apie teisybę, apie gerumą, apie Jonelio kvailio gudrumą.“ Knygelės traukia akį, groja, o yra ir tokių, kuriose paveikslėlius galima susidėlioti patiems.

Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus priešmokyklinio ugdymo grupės mokytojai Gitai Sakalauskienei dažnai tenka užsukti į biblioteką, nes vienas kitas ugdytinis įsigudrina, nepaklausęs mokytojos leidimo, prašapti bibliotekoje.

Šįkart juos į biblioteką pakviečiau susipažinti su naujausiomis knygelėmis. Dar nemokantys skaityti vartė knygeles, kūrė savas istorijas pagal dailininkų iliustracijas, o jau pažįstantys raides, dėliojo skiemenis ir bandė skaityti patys, tarsi norėdami pasipuikuoti prieš draugus. Skaičiuoti jau moka daugelis ir parašyti savo vardą moka visi.

Labiausiai vaikams patikusios knygelės iškeliavo namo kartu su jais. Pradinukai, kas tik norėjo, visą savaitę bibliotekoje piešė piešinius „Mamai, mamytei, motulei…“. Surengėme spalvingą parodėlę, kurioje ir mamyčių portretai, ir gėlių žiedai joms.

Tokia bibliotekos savaitė Alovėje.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė