Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Balandžio 2-oji – Tarptautinė vaikų knygos diena

Spausdinti

Balandžio 2-oji – žymiojo danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo diena. Nuo 1967 m. pasaulyje ji minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena.Kiekvienais metais šios šventės rėmėju būna vis kitos šalies Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos skyrius.

Šių metų šventės rėmėjas – Jungtinių Amerikos Valstijų IBBY skyrius. Kreipimosi tekstą parašė Kubos ir Amerikos poetė Margarita Engle, o plakatą sukūrė Brazilijos dailininkas, daugiau kaip šimto knygų autorius, 2014 m. H. Ch. Anderseno premijos laureatas Rogeris Mello.

Buvome įpratę šią dieną susitikti su Punios mokyklos pradinių klasių mokiniais, skaityti įvairių šalių rašytojų kreipimusis į pasaulio vaikus, susipažinti su vaikiškų knygelių parodomis ar skaidrių pristatymais, apdovanoti geriausius praėjusių metų skaitytojus, kartais netgi padainuoti ir pašokti.

Deja, jau antri metai negalime švęsti šios dienos įprastai, organizuoti renginių vaikams. Todėl kviečiu bent virtualioje parodoje prisiminti šiuos susitikimus, vykusius Punios bibliotekoje 2011-2019 m.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė