Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Santaikoje surengta Juokų arba melagių dienai skirta virtuali paroda „Įdomūs faktai apie Juokų ir melagių dieną“

Spausdinti

Santaikos bibliotekoje surengta virtuali paroda „Įdomūs faktai apie juokų arba melagių dieną“, skirta Juokų arba melagių dienai paminėti.

Vienintelę metuose dieną – balandžio 1-ąją – susiduriame su keistu psichologiniu paradoksu – galime meluoti kiek tik leidžia laki fantazija ir nesulauksime jokių priekaištų. Maža to, užsitikrinsime sėkmę visiems ateinantiems metams.

Išdaigų ir juoko diena nuo seno yra minima ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Seniau „Melagio, arba Šido diena“ buvo siejama su kiekvieno žmogaus sėkmės tiems metams būrimu. Manyta, kad „jeigu tą dieną nieko neprigausi, tau bus nelaimingi metai“. Užtat tądien visi verčiasi per galvas stengdamiesi sukurpti kuo įtikinamesnį melą ir taip šmaikščiai apmauti savo bičiulį, giminaitį ar kolegą. Juk taip norisi smagiai sušukti: „Aprilius!“

Dažniausiai žmonės apsigauna, kai kas nors rimti veidu aiškina, kad kažkuo išsitepėte, kažką suplėšėte ir pan.

Skubantys laikrodžiai. Senas, bet geras pokštas: atsukite laikrodžius valanda atgal, taip pat nustatykite visus žadintuvus. Būsite tikri, kad šios dienos jūsų draugai ir artimieji nepramiegos. O juk atsikelti anksčiau visuomet geriau nei vėliau.

Linksmas užrašas ant nugaros. Iš namų išeinančiam vyrui ar kitam šeimos nariui pasistenkite prie striukės nugaros paslapčia priklijuoti iš anksto paruoštą kokį nors linksmą užrašą. Bus linksma ne tik jums, bet ir visiems praeiviams

Neputojantis muilas. Nulakuokite jį bespalviu nagų laku ir palikite džiūti. Oi, kiek vargo bus norinčiajam nusiprausti.

Pasiūlykite pasivaišinti kremu perteptais sausainiais. Tačiau vietoj kremo naudokite baltos spalvos mėtinę dantų pastą.

Vietoj antiperspiranto – sviestas. Jei jūsų mylimasis ar mylimoji naudoja pieštukinį antiperspirantą, nemenką pokštą iškrėsite iš buteliuko išėmę visus antiperspiranto „vidurius“ ir juos pakeitę gabalėliu sviesto.

Bendradarbiai vieni kitus apgaudinėja sukeisdami kompiuterio klaviatūros mygtukų reikšmes arba uždengdami pelės rutuliuką, kad, atėję į darbą, jie negalėtų pajudinti pelės žymeklio. Kiti sugalvoja originalesnių pokštų ir apgauna net visko mačiusius.

Visus pokštus atlikite tik tiems, kurie turi tikrai gerą humoro jausmą!

Nekalti pokštai praskaidrina dieną, priverčia dažniau nusišypsoti ir nusijuokti. O šypsena ir juokas – tai galinga jėga, daranti stebuklus!

Kviečiu virtualiai aplankyti šią parodą.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Santaikos filialo vyresn. bibliotekininkė
Laima Morkevičienė