Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Virtualus susitikimas su skaitytojais Punioje

Spausdinti

Punios bibliotekoje nuo vasario 16 d. iki kovo 10 d. vyko Lietuvių kalbos dienoms skirta akcija „Skaitau lietuvių autoriaus kūrinį“. Jos sumanytoja ir iniciatorė – Punios pagrindinio ugdymo skyriaus lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Alma Davidavičienė. Ji šią akciją skelbė savo mokiniams, o aš – savo skaitytojams. Kad žinia apie akciją pasiektų kuo platesnį skaitytojų ratą, buvo paruošta virtuali siūlomų knygų paroda. Žinoma, prisijungti prie akcijos kviečiau ir telefonu, nes ne visi skaitytojai (ypač vyresnio amžiaus) naudojasi išmaniosiomis technologijomis.

Rezultatas: akcijoje dalyvavo 22 skaitytojos ir perskaitė 29 knygas.

Kovo 10 d., naudojantis Zoom programa, vyko baigiamasis akcijos renginys „Perskaičiau ir rekomenduoju“, kuriame dalijomės įspūdžiais apie perskaitytas knygas. Prie virtualaus pokalbio pavyko prisijungti 7 skaitytojoms. A. Davidavičienė šiam renginiui paruošė skaidres, kuriose demonstravo pokalbio dalyvių perskaitytų knygų viršelius bei jų anotacijas, parinko skaitytojų atsiliepimų. Dažniausiai knygą buvo skaičiusios kelios moterys, tad buvo išsakomos įvairios nuomonės, vyko įdomios diskusijos.

Labiausiai suintrigavo atsiliepimas apie U. Radzevičiūtės knygą „Grožio ir blogio biblioteka“, kurią lietuvių kalbos ir tautosakos instituto mokslininkai paskelbė kūrybiškiausia 2020 m. knyga. Skaitytoja sakė, kad ši knyga ją šokiravo, bet ir labai patiko. Taigi, skaitysime ir mes.

Gerų atsiliepimų sulaukė Undinės Nasvytytės atsiminimų knyga „Apie pulką ir mergelę“, kurioje ji pasakoja savo vaikystės ir jaunystės istoriją, kuri prasideda nuo smetoniškos prabangos ir baigiasi badavimu ir kraupiais karo vaizdais. Visgi, ši istorija nėra slegianti, kaip daugelyje memuarų apie karą, nes autorė rašo su humoru ir netgi karo ir pokario metai nestokoja linksmų kuriozų.

Neliko nepastebėtos ir alytiškės, skaitomiausios lietuvių autorės bibliotekose, Irenos Buivydaitės knygos. Visos vieningai sutarėme, kad jos jausmų romanai tinka tada, kai norisi lengvo skaitymo, atsipalaidavimo po įtemptos darbo dienos.

Skaitytojų eilė jau susidarė ir prie K. Sabaliauskaitės knygos „Petro imperatorė II“, kurią skolinu iš savo asmeninės bibliotekos ir tikrai rekomenduoju visiems mėgstantiems istorinius romanus.

Manau, akcija „Skaitau lietuvių autoriaus kūrinį“ tikrai pasisekė. Baigiamasis virtualus renginys dalyvėms patiko ir jos būtų nieko prieš taip pasikalbėti dažniau. Taigi, teks sugalvoti naują priežastį virtualiam (o gal jau realiam) susitikimui.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresnioji bibliotekininkė
Irena Kaškonienė