Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Garsiniai skaitymai priešmokyklinės grupės vaikams „Iš pasakų lobyno…“ Krokialaukio bibliotekoje

Spausdinti

Krokialaukio bibliotekoje įprasta organizuoti garsinius skaitymus patiems mažiausiems bibliotekos lankytojams, nes garsiniai skaitymai yra vienas iš svarbiausių vaikų skaitymo skatinimo būdų. Skaitymas balsu yra vienijantis užsiėmimas, priverčiantis įsiklausyti ir išgirsti, turtinantis vaikų žodyną, skatinantis smalsumą ir kūrybiškumą, mąstymą, sukeliantis daug emocijų, tai puiki mankšta smegenims, suteikianti ir naujų žinių.

Atsižvelgdama į garsinio knygų skaitymo vaikams naudą, naujus metus bibliotekininkė Daiva pradėjo skaitydama knygeles gimnazijos priešmokyklinės grupės vaikučiams. Kadangi labai džiaugiamės po ilgos pertraukos atėjusia balta žiema, skaitėme knygas apie žiemą. Žiema atkeliavo, atnešdama sniego pusnis, ledo veidrodžius, rogutes nuo kalniukų ir sniego gniūžčių mūšius… Apie tai ir skaitome pasakose, eilėraščiuose.

Kiekvieną dieną prieš pietų miegelį paskaitome pasakas iš knygos „365 pasakos prieš miegą“. Su šios knygos istorijomis gyvensime visus metus, versime puslapį po puslapio ir mėgausimės patirtomis teigiamomis emocijomis. Jau dabar kasdien žavimės gražiais herojų poelgiais, mokome išdykėlius gerumo, patys mokomės ir gražaus elgesio, ir gražiai pasekti girdėtą pasaką.

Smagu stebėti, kaip pasakos vaikus nukelia į saldaus miego karalystę: miegama kokybiškiau, giliau. Smagu girdėti, kad vaikai su nekantrumu laukia, kada ateis miegelis, nes kartu su juo ateina ir pasaka, o kartu su pasaka ir poreikis vartyti, skaityti knygą…

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė