Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Mano draugas Oliziukas“

Spausdinti

Jeigu jums kada nors teks lankytis vaizdingose Krokialaukio apylinkėse ir jūs ten sutiksite žalia styrančia skiautere pasipuošusį apskritaveidį „jaunuolį“, nesuklyskite: tai ne koks nors iš aštunto dešimtmečio atklydęs pankas, o tikrų tikriausias Oliziukas; simpatiškas ir linksmas „žmogutis“, kurį „užaugino“ ir į platųjį pasaulį „paleido“ Krokialaukio bibliotekos darbuotoja Daiva Kalasauskienė.

Simpatiškas želdinukas Oliziukas yra užkariavęs jau ne vieno vaiko ar suaugusio širdį, o jo gamybos, auginimo ir priežiūros „instrukcija“ jau buvo įkelta į mūsų bibliotekos tinklalapį ir Facebook paskyrą. Tad apie Oliziukų gamybinius procesus mes šiandien nekalbėsime, o tarsime keletą žodžių apie spalvingą knygutę „Mano draugas Oliziukas“, kurią parengė ir išleido Daiva Kalasauskienė.

Šiame spalvingame leidinyje vaikai išreiškė susižavėjimą šiais bulviagalviais ir net skyrė jiems savo kūrybos eiles. Tačiau tai dar ne viskas. Vaikai sugalvodavo jiems šmaikščius vardus, kūrė linksmas, nuotykiais pagardintas istorijas, kuriuose pirmu smuiku, be jokios abejonės, grieždavo šaunieji Oliziukai.

Štai Paulinai, be visa ko, labai patinka Oliziukų šukuosenos, kurias ji karts nuo karto pakoreguoja su žirklutėmis. O štai Gabija tvirtina, jog Oliziukai yra dzūkai, mėgstantys valgyti ne grybus, o sriubą. Ignukas mano, jog Karlsonas jau seniai bičiuliaujasi su Oliziukiais, o antrokė Auksė įsitikinusi, jog ir Afrijoje yra Oliziukų, nes kai kurie jų yra juodi kaip naktis.

Tačiau Oliziukai yra ir geros nuotaikos garantas, nes tas, kas bent kartą yra matęs Oliziuką, niekada nenustos šypsotis. Tad jei jus pradės kamuoti lengva depresija ar netikėtai užgrius liūdesys, pakvieskite Oliziuką į savo feisbuko draugus. Arba pavartykite šią knygutę ir nė nepajusite, kaip jūsų veidą nušvies plati iš vaikystės atklydusi šypsena, kurioje paskęs visi jūsų dabartiniai rūpesčiai ir neišsipildžiusios svajonės.

Arnoldas Šatrauskas

Visą knygelę „Mano draugas Oliziukas“ rasite bibliotekos Facebook paskyroje: https://www.facebook.com/AlytausRSVB/photos/pcb.3786437531376540/3786436854709941/