Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Mažųjų skaitytojų laimėjimai skaitinių konkurse

Spausdinti

Ilgi vakarai – puikus metas knygų mėgėjams skaityti ir pasinerti į fantazijų, svajonių, mėgstamų herojų pasaulį. Dar lapkričio mėnesį, kai už lango prasidėjo rudens ūkana, Butrimonių biblioteka pakvietė mažuosius skaitytojus dalyvauti skaitinių konkurse.

Artėjant šventiniam laikotarpiui ypatingą dėmesį į varžytuves sutelkė antros klasės mokiniai. Iš viso šioje klasėje buvo perskaitytos 68 knygos! Dvidešimt knygų perskaitė Rasuolė Patinskaitė. Nuoširdžiai sveikiname laimėtoją. Pirmoje klasėje daugiausia knygelių perskaitė Luknė Lukošiūnaitė, trečioje – Tijus Paplauskas, o ketvirtoje – Meda Nijolė Valaitytė. Šiame konkurse dalyvavo 66 mokiniai. Viso buvo perskaityta 164 knygos!

Gal ir nenuostabu, kad prieš Kalėdas didžiausio dėmesio sulaukė Ignės Zarambaitės knyga „Emilio laiškas“, kur pagrindiniai veikėjai – pelės paštininkai Berta ir Liudvikas. Ir netgi labai smalsios pelės, nes kartais ima ir perskaito vieną kitą laišką. Taip sužino, kad Emilis jaučiasi vienišas, jog rašo Kalėdų Seneliui prašydamas draugo. Paštininkai nusprendžia patys padėti berniukui.

Šios akcijos metu daug kartų perskaityta ir Holly Webb knyga „Molės namai“. Tai nuoširdus pasakojimas apie mergaitės ir kalytės Molės draugystę. O dėl britų rašytojo Deivido Valjamso knygos „Blogiausi pasaulio mokytojai“ ketvirtokai ėjo iš proto! Perskaitę dalinosi įspūdžiais, diskutavo, prisiminė siaubą varančius mokytojus: Panelę Puikybę, Poną Pentą, Ponią Tiškę, kurie yra baisiausias kiekvieno vaiko košmaras. Tačiau prieš juos yra vienas nepaprastai galingas ginklas – juokas.

Daugiausiai knygelių perskaitę mokiniai buvo apdovanoti prizais: knygelėmis, rašikliais ir t.t.. Džiaugiamės gausiu mažųjų skaitytojų būriu ir dėkojame mokytojoms Sigutei Žvinakienei, Ginai Griškonienei, Ritai Peckuvienei, Nijolei Karkauskaitei už vaikų skatinimą atrasti skaitymo džiaugsmą. Tikimės, kad tokios akcijos ugdo ir propaguoja skaitymo kultūrą, skatina domėjimąsi knygomis.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė
Asta Daironienė