Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rajono bibliotekininkai rekomenduoja: Onjali Q. Rauf „Berniukas klasės gale“

Spausdinti

Ši knyga skirta milijonams pabėgėlių vaikų visame pasaulyje, kurie neturi saugių ir mylinčių tėvų…

Internetiniuose šaltiniuose rašytoja pristatoma taip: „Britų rašytoja Onjali Q. Rauf gimusi 1981-ais metais. Ji įkūrė organizaciją kovojančią su mergaičių ir moterų prievarta bei prekyba žmonėmis. Parašyti knygą „Berniukas klasės gale“ autorę įkvėpė asmeninė patirtis susipažinus su daugybe pabėgėlių šeimų, kurioms padeda jos organizacija. Ši knyga 2019-tais metais laimėjo BBC televizijos įsteigtą premiją „Blue Peter Book Award“. Taip pat istorija apdovanota ir kitais vaikų literatūrai skirtais prizais. BBC 2019-tais metais Onjali Q. Rauf įtraukė į labiausiai įkvepiančių ir didžiausią įtaką darančių moterų šimtuką“.

Šiais metais vaikų literatūros sąrašus papildė ši knyga išversta į lietuvių kalbą. Ji suteiks vaikams galimybę daugiau sužinoti apie pabėgėlių gyvenimą ir adaptaciją svetimoje šalyje. Knygoje yra rašoma: „Anksčiau klasės gale stovėjo tuščia kėdė, tačiau dabar ten sėdi berniukas vardu Achmetas.

Jam devyneri (kaip ir man), tačiau jis labai keistas. Nesikalba, nesišypso ir net nemėgsta citrinų šerbeto, kurį aš tiesiog dievinu!

Tačiau netrukus sužinojau tiesą: Achmetas visai ne keistas. Jis yra pabėgėlis, kuris pabėgo nuo karo. Nuo tikro karo. Su bombomis ir mušeikomis, kurie skriaudžia žmones. Kuo daugiau sužinau apie Achmetą, tuo labiau noriu jam padėti.

O tada į pagalbą ateina mano geriausi draugai – Džosė, Maiklas ir Tomas. Nes mes visi kartu sugalvojome planą…

Ar žinojote, kad skaitydami šią knygą ir apie ją daug kuždėdamiesi padėsite pabėgėliams vaikams ir jų šeimoms gauti labai vertingų dovanų?

Nes autorė dalį savo honoraro padovanos drąsiems žmonėms, kurie diena iš dienos gelbsti ir saugo pabėgėlių gyvybes visame pasaulyje“.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė
Oksana Paplauskienė