Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Adventinės nuotaikos Alovėje

Spausdinti

Pirmuosius garsinius skaitymus pradėjome 2014 metais akcija „Skaitau tau“. Nuo tada skaitymai  kiekvienais metais tęsiami adventiniu laikotarpiu.

Ir šiais metais, nors ir labai neryžtingai, skaitė ir mokytojos, ir pradinių klasių mokiniai, ir bibliotekininkė.  Perskaitėme nepaprastą Carl-Johan Forssen Ehrlin knygą „Drąsusis Morisas. Savaitė aukštyn kojomis“, kuri padeda vaikams suvaldyti emocijas ir įveikti sunkumus. Perskaitėme ir Vytautės Žilinskaitės pasaką „Murzės naktis“ iš naujos knygos „Žiogas stiklinėje“.

Žinoma, laikėmės visų nurodymų: ir kaukės, ir atstumai… Kai buvo griežtai uždrausta įsileisti skaitytojus į biblioteką, tai skaitymams pasirinkome mokyklos koridorių. Tiesa, bibliotekoje skaityti buvo truputį jaukiau. Tačiau tradicijų nevalia laužyti. Skaitymai sulaukia susidomėjimo ne tik todėl, kad išgirstame kažką naujo, bet ir todėl, kad kas rytą laukia ir nauja užduotis: nusipinti advento vainiką, išmokti kalėdinę dainą arba eilėraštį, pabaigti pradėtus darbus, pasipuošti namus, susitaikyti, jei esi su kuo susipykęs, užrašyti kalėdinius atvirukus bei padaryti gerą darbą…

O gerą darbą padarė paiilgintos grupės mokytoja Laima Ryženinienė ir mokiniai. Jie sutvarkė labiausiai suskaitytas knygas: „Kiškis Morkus didysis“, „Ragana Lilė“, „Kakė Makė“, „Mano pasakų lobynas“…  Žinoma, kad be geranoriško ir paveikaus pradinių klasių mokytojų Sigutės Kaminskienės ir Renatos Miškauskienės žodžio neapsieita.

Dėkoju ir Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus vedėjai Loretai Alksninienei, kurios palaikymą visada jaučiame.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė