Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Laimos Zajančkauskienės kalėdiniuose darbuose – duoklė natūralumui

Spausdinti

Advento metas yra skirtas apmąstyti prabėgusiems  metams ir jų darbams apvainikuoti. Metų apvainikavimą simbolizuoja vainikai, kurie nuo seno žinomi Lietuvoje. Vainikas – amžinybės, begalybės ir tęstinumo simbolis, padeda sukurti ramybės, laukimo ir prisiminimų nuotaiką.

Noriu pasidalinti užupietės Laimos Zajančkauskienės kalėdiniais darbeliais. Tiek daug gavau nuotraukų, kad buvo sunku išrinkti, ką norėčiau visiems parodyti.

Laima mėgsta gaminti advento ir kalėdinius vainikus iš natūralių medžiagų. Vainiko pagrindą pina iš eglės, maumedžio, kėnio šakų. Tinka ir šienas, šiaudai, Įvairios šakelės, vijokliniai augalai.

Kalėdinių darbų papuošimui naudoja lotoso žiedus, linus, džiovintus šermukšnius, įvairių medžių kankorėžius, sausus lapus, riešutus, cinamono lazdeles, beržo tošį. Dar Laima darbus papuošia džiovinta duona, sausainiais, javų varpomis, hortenzijomis, šlamučiu ir kt.

„Ką paimu iš gamtos, po švenčių grąžinu gamtai“, – dalijosi mintimis Laima.

Noriu padėkoti Laimai už norą dalintis idėjomis.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Užupių filialo vyresn.  bibliotekininkė
Irutė Pačiauskienė

Virtualią Laimos Zajančkauskienės kalėdinių darbų parodą rasite čia: https://www.facebook.com/AlytausRSVB/photos/pcb.3744315408922086/3744314282255532/