Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Didžiausių švenčių belaukiant“ /Konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“/(1)

Spausdinti

Gruodžio 3 d. paskelbėme kūrybinio rašymo konkursą „Stebuklinga kalėdinė pasaka“, kurio tikslas – skatinti vaikų ir jaunimo raštingumą, jų vaizduotę, tobulinti rašymo įgūdžius bei kalbą. Džiugu, jog nuo konkurso paskelbimo pradžios praėjus kiek daugiau nei savaitei, kūrybinio sąstingio šarvai šiandien pagaliau buvo „pralaužti“. Ir juos „pralaužė“ ne koks nors grenlandinis banginis ar ruonis, o Simno gimnazijos 3a klasės moksleivė, devynmetė Skaistė Savulytė, atsiuntusi mums savo sukurtą pasaką „Didžiausių švenčių belaukiant“.

Joje pasakojama apie mergaitę vardu Eglė, kuriai po apsilankymo zoologijos sode kyla idėja nukeliauti pas Kalėdų Senelį į Laplandiją. Kelionėje mergaitė sutinka daug draugų, o vieną jų, raudonnosį šiaurinį elnią Vėją, jaunoji autorė net nupiešė ir atsiuntė mums. Dėkojame Skaistei už atsiųstą pasaką, o kolegei Linai Daniulevičienei už jaunųjų talentų paieškas. Tikimės, jog ir kiti Daugų, Simno, Butrimonių, Krokialaukio, Pivašiūnų gimnazijų (ar kitų mokymo įstaigų) moksleiviai taip pat noriai prisijungs prie mūsų konkurso ir artimiausiu metu nudžiugins mus visus savo kūrybiniais užmojais bei sumanymais. Tad nekantriai laukiame jūsų pasakų!

Priminsiu, jog aiškiai ranka parašytas savo kalėdines pasakaites nuskenavę ar nufotografavę iki sausio 6-os dienos atsiųskite į rajono viešąją biblioteką (el. p. skaitykla@alytus.rvb.lt)  arba į jums artimiausią mūsų bibliotekos filialą. Pasakos apimtis – 1-1,5 lapo. Siųsdami pasakas nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės, amžiaus ir telefono numerio, kad reikalui esant galėtume su jumis susisiekti. KONKURSO NUOSTATUS RASITE ČIA! Smagaus jums rašymo!

Arnoldas Šatrauskas