Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Vytautės Žilinskaitės indėlis į lietuvių vaikų literatūrą“ /Prozininkei Vytautei Žilinskaitei-90 m./

Spausdinti

Vytautė Genovaitė Žilinskaitė – Lietuvos prozininkė, humoristė, vaikų literatūros rašytoja – gruodžio 13 dieną švęs savo garbingą jubiliejų – 90-metį. Ta proga Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Mergalaukio filiale veikia rašytojos knygų parodėlė.

Vytautė Žilinskaitė suaugusiųjų literatūroje garsi kaip daugybės kandžių humoreskų rašytoja, satyrikė. Vaikų literatūroje žinomi jos apsakymai, literatūrinės pasakos, eilėraščiai ir kelios pjesės – vaikams ir paaugliams ji yra išleidusi devyniolika knygų

Rašytoja dažniausiai pasakoja ne istorijas, o svarsto kokią nors problemą. Jaunieji skaitytojai vertina Vytautės Žilinskaitės kūrybos paslaptis: ji moka sudominti skaitytoją, jos kūriniai nuotaikingi, žaismingi, pamokantys, jausmingi. Autorė pasirinkusi be galo aktualias temas, kurios mus jaudina, perteikia filosofines mintis per vaikiškus personažus. Nors kūriniai rašyti vaikams, jie naudingi ir suaugusiems. Niekada nežinai, kaip baigsis knyga, o tai priverčia skaitytoją susimąstyti ir praleisti popietę su knyga.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė