Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Bibliotekoms paskirti akcijos „Metų knygos rinkimai 2020“ knygų komplektai

Spausdinti

Jau tradicine tapusi akcija „Metų knygos rinkimai“ šiemet jau šešioliktą kartą kviečia skaitytojus rinkti labiausiai patikusias lietuvių autorių knygas suaugusiesiems ir vaikams.

Metų knygų rinkimai skatina skaitytojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra ir atkreipti dėmesį į įdomiausius, ryškiausius metų kūrinius, susipažinti su autoriais ir siekia populiarinti skaitymą kaip prasmingą, įvairiapusiškai praturtinančią ir patrauklią veiklą. Akciją „Metų knygos rinkimai“ rengia Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka su Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija.

Šiemet ekspertai, įvertinę knygas, išleistas nuo 2019 m. rugsėjo 1 d. iki 2020 m. rugpjūčio 31 d., pasiūlė penkių kategorijų kūrinius: vaikų, paauglių, knygų suaugusiesiems, poezijos bei publicistikos ir dokumentikos.

Informaciją apie šias knygas galima rasti ČIA.

Už labiausiai patikusią knygą dar galima balsuoti iki 2021 m. vasario 18 d. vienu iš būdų:

  • interneto svetainėje metuknyga.lt (iš vieno įrenginio balsuoti galima ne daugiau kaip 5 kartus);
  • elektroniniu paštu skaitymometai@lnb.lt;
  • paštu, adresu „Metų knygos rinkimams“, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Gedimino pr. 51, 01109 Vilnius.

Šiais metais buvo gautos 389 bibliotekų paraiškos akcijos „Metų knygos rinkimai 2020“ knygoms įsigyti. Paraiškų vertinimo komisija įvertino pateiktas paraiškas ir sudarė sąrašą bibliotekų, kurioms paskirti knygų komplektai.

Na, o mes jau galime pasidžiaugti bibliotekas pasiekusiais knygų rinkiniais.

Vaikų kategorijos knygų komplektai paskirti Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Butrimonių filialui. Paauglių kategorijos knygų komplektai jau pasiekė Pivašiūnų filialo skaitytojus. Poezijos kategorijos knygų komplektai paskirti Kančėnų filialui, na, o prozos suaugusiesiems knygų komplektais džiaugsis Ūdrijos filialo skaitytojai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija