Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Santaikoje – artėjančių „Kalėdų dvelksmas“

Spausdinti

Adventas – susikaupimo ir dvasinio pasirengimo sutikti Kalėdas metas. Jis kviečia mus tarpusavio supratimui, susitelkimui, ramybei ir apmąstymui. Advento vainikas – ypatingas kalėdinio laikotarpio simbolis ir namų puošmena, dovana savo artimiesiems ir draugams.

Gruodžio 5 dieną Santaikos bibliotekininkė nuotoliniu būdu bendravo su Alytaus rajone Vankiškių kaime gyvenančia giminaite Renata Šalčiuviene, kuri pina labai gražius advento vainikus.

Vainikus Renata pradėjo pinti prieš dvejus metus. Iš pradžių galvojo pinti tik sau ir giminaičiams, bet vainikams pasirodžius socialiniuose tinkluose, jais susidomėjo ir kiti žmonės. Pamačiusi, kaip kitos moterys gamina kažką tai gražaus, pagalvojo, o kodėl gi ir pačiai nepabandžius? Gabi moteris save bando daugelyje sričių, ir šiai dienai jau yra daug ką nuveikusi bei išmokusi viskuo džiaugtis. Kaip sakoma, nežinai ko gyvenime tau gali prireikti.

Adventinį vainiką ji pina įvairiais būdais, bet jo pagaminimui tinka viskas: nuo džiovintų vaisių iki puošnių žaisliukų. Renata prisipažino, jog pindama vainikus ji stengiasi nekopijuoti kitų panašių darbų. Kaip sukomponuoti vainiką ji sugalvoja pati, tačiau jeigu nežino, kaip ką pritvirtinti, tada pasižiūri reikiamos informacijos internete.

Kviečiame visus pasigrožėti nuostabiais Renatos darbais!

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Santaikos filialo vyresn. bibliotekininkė
Laima Morkevičienė