Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

DĖMESIO! KONKURSAS! „Išrinkime gražiausią ir originaliausią bibliotekos kalėdinę eglutę!“

Spausdinti

Artėjant didžiosioms žiemos šventėms kai kurių miestų ir miestelių aikštes bei skverus jau papuošė įspūdingos eglutės, suteikiančios džiaugsmo ne tik patiems mažiausiems, bet ir suaugusiems „vaikučiams“. Miestai, miesteliai ir net kaimai jau vėl ėmė varžytis: o kieno eglutė pati gražiausia? Tačiau ne vien tik miestai ar kaimai pasipuošė švytinčiomis kalėdinėmis eglutėmis. Daugelio biurų, įstaigų ir organizacijų languose taip pat sužibo įspūdingos žaliaskarės, taip ir traukiančios pavienių praeivių akį bei kviečiančios lankytojus užsukti.

Tiesa, ne visos įstaigos svetingai kviečia savo interesantus užeiti vidun, nes šiuo „kovidiniu“ laikotarpiu daugelis jų stengiasi išvengti tiesioginio kontakto su lankytojais ir bevelija juos aptarnauti nuotoliniu būdu. Tad natūralu, jog dabartiniu metu visos kalėdinės grožybės persikėlė į internetinę erdvę, kur su jomis galima susipažinti virtualiai.

Rajono viešoji biblioteka, kaip ir jos filialai, taip pat pasipuošė (arba netrukus pasipuoš) kalėdinėmis eglutėmis, tad nusprendusi, jog grožio niekuomet nebus per daug, rajono viešoji biblioteka vėl skelbia kalėdinį-naujametinį konkursą „Išrinkime originaliausią ir gražiausią bibliotekos kalėdinę eglutę!“

Žinoma, kiekvienas grožį suvokia subjektyviai, tad natūralu, jog jis visuomet bus traktuojamas skirtingai. Tad nereikėtų krimstis, jeigu jūsų puošta eglutė „nenuskins“ pergalingų laurų.  Pernai, pasibaigus eglučių konkursui, gavome daug jūsų šiltų atsiliepimų ir pasiūlymų: vienas jų buvo leisti šiame konkurse dalyvauti šeimoms bei pavieniams asmenims. Ir išties: juk visi namuose puošiame eglutes, tad kodėl nepasidalijus originalia kalėdine kompozicija ir su kitais? Juolab, jog originalumo ir išmonės mums visiems netrūksta.

Tad jeigu jūs savo biblioteką ar namus papuošėte originalia ir gražia eglute, nufotografuokite ją ir kuo skubiau atsiųskite mums jos nuotrauką el. paštu: skaitykla@alytus.rvb.lt Konkursas vyks iki sausio 6 d., o trys originaliausios ir gražiausios eglutės autoriai bei kūrėjai bus apdovanoti specialiu bibliotekos direktoriaus Aivaro Vyšniausko prizu. Koks jis? Palaukite iki sausio šeštosios ir sužinosite!

Beje, pernai jūs siuntėte ne tik eglučių, bet ir įvairių kalėdinių papuošimų ir net kalėdinių saldumynų (tortų, sausainių) nuotraukas. Tad ir šiemet galite jas siųsti, nors su kalėdiniais saldumynais vis tik norėtųsi „susipažinti“ tiesiogiai, o ne virtualiai.        

Balsuoti galėsite spausdami „patiktukus“ bibliotekos Facebook‘o paskyroje, į kurią bus įkeltos konkurse dalyvaujančių eglučių nuotraukos. Jeigu vieno asmens ar bibliotekos atsiųstų eglutės nuotraukų bus daugiau nei viena, skaičiuosime tuos „patiktukus“, kurių bus daugiausia ties kuria nors viena jūsų atsiųstos eglutės nuotrauka. Tad būkite aktyvūs. Daugiausia „patiktukų“ surinkusi bibliotekos, pavienio asmens ar šeimyninė eglutė ir laimės šį kalėdinį konkursą. Tad nekantriai laukiame jūsų darbų!

Tiesa, šiemet įvedėme vieną naujovę. Kad jums nereikėtų ieškoti „pabirusių“ eglučių nuotraukų bibliotekos „Facebook“ paskyroje, prieš konkurso pavadinimą uždėjome haštagą arba grotažymę (#IšrinkimeGražiausiąIrOriginaliausiąBibliotekosKalėdinęEglutę!), kurią paspaudus jūs rasite visų konkurse dalyvaujančių eglučių nuotraukas vienoje vietoje. Jeigu kiltų neaiškumų, rašykite el. p. skaitykla@alytus.rvb.lt arba skambinkite tel. 8-315 75250.

Priminsiu, jog pernai daugiausia jūsų simpatijų pelnė originali Butrimonių bibliotekos eglutė. Įdomu, ar šiemet jiems pavyks pakartoti praėjusių metų sėkmę? O gal skelbsime jau naują nugalėtoją? Belieka tik apsišarvuoti kantrybe ir visiems sveikiems sulaukti Trijų karalių. O tuomet ir paaiškės, kieno eglutė pati gražiausia ir originaliausia.

Arnoldas Šatrauskas