Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rajono bibliotekininkai rekomenduoja: Sarah Jio „Lauksiu tavęs Paryžiuje“

Spausdinti

Apie autorę

Sarah Jio (1978) – šiuolaikinė JAV rašytoja ir tinklaraštininkė, kurios knygos leidžiamos 25 pasaulio šalyse. Sarah Jio literatūros pasaulyje sukėlė tikrą audrą debiutavusi romanu „Kovo žibuoklės“.

Kad Sarah Jio iš tiesų turi talentą, o ne atsitiktinai buvo aplankyta sėkmės, įrodė netrukus pasirodžiusios kitos autorės knygos „Gegužės pūga“ (2012), „Paskutinė kamelija“ (2013), „Ryto spindesys“ (2013) ir „Meilė tavo akyse“ (2014). Šie romanai subūrė ištikimą autorės gerbėjų ratą, skatinantį kurti toliau ir nekantriai laukiantį jau greitai pasirodančios knygos.

Panašu, kad Sarah Jio atrado paslaptį, kaip suspėti viską: trijų vaikų mama ne tik rašo romanus, bet ir dirba žurnaliste leidinyje „Glamour“, rašo straipsnius ir tinklaraščių įrašus daugiau nei tuzinui kitų žurnalų ir internetinių svetainių. Jos romanai kaskart patenka į The New York Times ir USA Today perkamiausių knygų sąrašus. „Lauksiu tavęs Paryžiuje“ – naujausias autorės romanas, pasirodantis lietuvių kalba.

Knygos siužetas

Kelias paras išbuvusi be sąmonės, Karolina pabunda Paryžiaus Pitie Salpetriere ligoninėje. Sutrikusi, išsigandusi, staiga suvokia neatsimenanti nė menkiausio dalyko apie save: nei kas ji tokia, nei kas jai nutiko, nei kodėl apskritai ji atsidūrė šiame mieste. Palydėta į prabangų butą netoli Senos krantų, Karolina desperatiškai stengiasi išsiaiškinti savo praeitį: kasdien ieškodama užuominų, galinčių atgaivinti pažirusius prisiminimus, svečių kambario spintoje ji aptinka šūsnį laikų, rašytų moters vardu Selina. Karolina panyra į svetimą istoriją, tikėdamasi, kad prieš daugiau nei pusšimtį metų rašytos eilutės taps raktu ir į jos pačios gyvenimą.

Asmeninė nuomonė

Knyga tiesiog įtraukia, prikausto dėmesį ir nesinori paleisti jos iš rankų. Mane sukrėtė ši istorija. Nuostabi knyga. Rekomenduoju.

Įvertinimas
10/10

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Eičiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Regina Germanavičienė