Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Smagus penktadienis Punios bibliotekoje

Spausdinti

Saulėtą spalio 16-osios penktadienį susipažinti su biblioteka atkeliavo Punios pagrindinio ugdymo skyriaus jungtinės mišraus amžiaus grupės vaikučiai, lydimi savo auklėtojų Dalės Kaškonienės ir Eglės Karžinauskienės. Nors mažieji dar sunkiai išlaiko dėmesį, visgi padarėme trumpą ekskursiją po biblioteką. Pirmiausia apžiūrėjome vasaros kūrybinių popiečių metu vaikų sukurtų darbelių parodą ir išsiaiškinome, kad daug kas padaryta iš įvairių buitinių atliekų: tualetinio popieriaus ritinėlių, ledų pagaliukų, vienkartinių puodelių ir kt.

Taip pat išsiaiškinome, kaip bibliotekoje dera elgtis, kur yra vaikiškos knygelės, kaip galima jas iš bibliotekos pasiimti. Vaikai tuojau pat išsirinko jiems patikusias knygeles, jas vartė, na o tas, kurios labiausiai patiko, auklėtojos „pasiskolino“ ir žadėjo paskaityti grupėje. Tuo vaikų viešnagė nesibaigė – jiems dar labai rūpėjo, kam bibliotekoje reikalingas didelis televizorius. O šis televizorius prijungtas prie kompiuterio, kad įvairias tiesiogines interneto transliacijas būtų galima stebėti dideliame ekrane ar net įsijungus Youtube kanalą padainuoti mėgstamą dainą! Tuojau pat visi, vadovaujami auklėtojos Dalės, sudainavo porą dainelių, kad bibliotekininkei būtų linksmiau. Nejučia prabėgo valandėlė ir vaikučiai susiruošė atgal, nes artėjo pietų ir miego metas.

Po geros valandos į biblioteką sugužėjo pradinių klasių mokiniai su mokytojomis Daiva Abramavičiene ir Daiva Bartkevičiene. Beveik visi vaikai, išskyrus keletą naujų 1-2 klasės mokinių, jau ne kartą lankėsi bibliotekoje ir žino taisykles, bet dar kartą jas pasikartojome, prisiminėme, kurioje lentynoje galima rasti jų amžiui skirtą grožinę literatūrą, o kur yra kitų sričių – gamtos, geografijos, istorijos ir t.t. – knygos.

Vaikai rinkosi knygas, kai kurias netgi perskaitė vietoje, kitas pasiėmė skaitymui namuose. Nei vienas neišėjo tuščiomis rankomis, tad prie bibliotekininkės stalo susidarė graži eilutė. Naujieji mokiniai taip pat panoro užsiregistruoti bibliotekoje, kad galėtų „pasiskolinti“ knygelių, tad per vieną dieną jaunųjų skaitytojų gretos pasipildė 4 nariais, todėl labai džiaugiuosi.

Na o atsisveikinimui mokytojos su vaikais vedė man juoko terapiją – tikrai buvo smagu juoktis… O žinot, iš ko? Ogi iš nieko! J

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė