Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Fotografijų parodos „Pasivaikščiojimas po Simną“ atidarymas

Spausdinti

Minint Lietuvos mažosios kultūros sostinės metus, spalio 13 dieną Simno bibliotekoje buvo atidaryta Vytauto Stanevičiaus fotografijų paroda „Pasivaikščiojimas po Simną“. Vytautas gimė ir augo Simne, baigė tuometinę Simno vidurinę mokyklą, vėliau studijavo Vilniuje, kur šiuo metu ir gyvena, bet, kaip sako autorius, jo širdis visada gimtinėje. Tuo įsitikinome „keliaudami“ po parodą.

Nors Vytautas nėra profesionalus menininkas, nesunku atspėti, kad savo pomėgiui jis skiria visą laisvalaikį: būtų labai keista, jeigu renginiuose, gatvėje ar prie ežero jį pamatytume be fotoaparato… O fotografijose „sukauptas“ visas Simno istorijos archyvas – miestelio centras, didinga bažnyčia, gatvės įvairiais metų laikais, senieji pastatai ir gatvių pavadinimai, kurių šiandien jau nėra, pėsčiųjų takeliai su stebuklingais rūkais, vaivorykštė virš gyvenamojo rajono, ežerų akys…

Gausiai susirinkę svečiai ir bendruomenės nariai ne tik dėkojo Vytautui Stanevičiui, dalijosi prisiminimais iš „anų laikų“, šmaikštavo, bet ir klausėsi jo sukurtų ketureilių, grojant Robertui Vilkauskui bendravo prie arbatos puodelio.

Už parodą, kuri „išvydo dienos šviesą“, esame dėkingi rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriui Aivarui Vyšniauskui, o už įamžintas akimirkas – savo ištikimiems fotografams: Danieliui Jakubavičiui, Juozui Muzikevičiui ir Auksei Čyžiūtei.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo informacija