Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Padėkos popietė skaitytojams Radžiūnų filiale

Spausdinti

„Knyga – nedidelis įrankis, pažadinantis mūsų sugebėjimą mąstyti; tai minties variklis, išjudinantis protą“. (E. Fagė)

Spalio 3 dieną Radžiūnų filiale vyko padėkos popietė skaitytojams, dalyvavusiems Skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“.

2020 metų vasarą Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Radžiūnų filialas jau ketvirtą kartą dalyvavo Lietuvos bibliotekų organizuotose varžytuvėse „Skaitymo iššūkis“.

Akcija kvietė literatūros mylėtojus vėl stoti į kovą su savimi, atsiversti knygas ir įveikti penkias skaitymo užduotis. Norintys įveikti vasaros „Skaitymo iššūkį“, turėjo perskaityti 5 knygas: Šiaurės šalių autoriaus; knygą, kurios pavadinime yra skaičius; knygą apie gamtą; knygą apie draugystę ir eiliuotą knygą.

Šiemet „Skaitymo iššūkyje“ dalyvavo 24 Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Radžiūnų filialo skaitytojai (pernai dalyvavo 11 skaitytojų). Visi 24 dalyviai sėkmingai įveikė visas penkias užduotis. Tai: Gintautas Vigraitis, Ūla Pempytė, Arnas Tamulionis, Arijus Tamulionis, Eivinas Naruševičius, Sonata Lelevičienė, Deimantė Parulytė, Daiva Parulienė, Janina Gaidienė, Asta Zienkienė, Gabija Zienkaitė, Vytautas Zienka, Violeta Simanavičienė, Jonas Levansevičius, Gabrielius Cikanavičius, Gustė Savukaitė, Evita Seiliūtė, Lukas Šašlauskas, Austėja Ožalaitė, Vilma Cikanavičienė, Melita Minevičiūtė, Gabrielė Bunevičiūtė, Rūta Nedzinskaitė ir Irena Parulienė.

Visiems skaitymo iššūkio dalyviams buvo įteikti padėkos diplomai ir knygų skirtukai su vaistažolių sėklomis, iš kurių galės išsiauginti vaistinių melisų, čiobrelių ar ramunėlių derlių. Taip pat dalyviams, kurie perskaitė daugiausiai knygų, buvo įteikti papildomi prizai (knygos), kuriuos pats įsteigė Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas.

Džiaugiuosi, jog skaitytojų susidomėjimas šia skaitymo akcija vis dar neblėsta ir viliuosi, jog ir kitais metais biblioteka sulauks daug geranoriškai nusiteikusių skaitytojų, vėl pasirengusių vasaros Skaitymo iššūkiui.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Radžiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kuncevičienė
Nuotr. Vilmos Cikanavičienės