Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Krokialaukio bibliotekoje vyko „Senjorų dienos internete“

Spausdinti

Spalio 1-oji – Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Ši diena pasaulyje pradėta minėti siekiant atkreipti dėmesį į vyresnio amžiaus žmonių poreikius ir problemas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą, kovoti su stereotipais, kurie trukdo mūsų tėvams ir seneliams gerai jaustis visuomeninėje, darbinėje ar kitoje veikloje.

Minint šią dieną, Krokialaukio bibliotekoje suorganizuota projekto „Prisijungusi Lietuva“ akcija „Senjorų dienos internete“, kurios tikslas – skatinti vyresnio amžiaus žmones saugiai ir atsakingai jaustis skaitmeninėje erdvėje bei naudotis e. paslaugomis.

Siekiant palaikyti pagyvenusių žmonių aktyvias socialines veiklas, bibliotekoje visi norintys žiūrėjo vaizdo transliacijas, mokėsi rengti tekstinius dokumentus, saugiai naršyti internete, dalintis informacija bei bendrauti  internetu su artimaisiais ir draugais, naudotis išmaniuoju telefonu ar planšete.

Nepamirškime, kad ši diena skirta mūsų visų sąmoningumo didinimui: kad neužsimerktume vyresnių žmonių sunkumams, kad neišstumtume senjorų iš viešosios erdvės ir sudarytume sąlygas vyresniems visapusiškai dalyvauti visuomenės gyvenime.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Jolita Vaičiulienė