Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Paaiškėjo viktorinos „Kultūros paveldas šalia mūsų. Ar žinai?“ laimėtojai

Spausdinti

Rugsėjo 11-20 dienomis Europoje ir tuo pačiu Lietuvoje buvo minimos Europos paveldo dienos. Alytaus rajono savivaldybė jau ne vienerius metus prisijungia prie šios iniciatyvos. Šiemet rajono gyventojai buvo pakviesti dalyvauti bent keliose veiklose.

Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka drauge su partneriais organizavo viktoriną „Kultūros paveldas šalia mūsų. Ar žinai?“, kuri yra įtraukta į oficialią Europos paveldo dienoms skirtų renginių Lietuvoje programą.

Viktorinoje gyventojai buvo kviečiami pasitikrinti žinias apie kultūros paveldą, kuris yra kiekvienos tautos ir visos žmonijos neįkainojama vertybė, atskleidžianti jos tapatumą. Joje dalyvavo daugiau nei pusantro šimto įvairaus amžiaus savivaldybės gyventojų, kurie bandė atsakyti į organizatorių užduotus klausimus apie rajone esančius paveldo objektus.

Viktorinoje sėkmingai dalyvavo ir rajono bibliotekų skaitytojai, kurie noriai atsakinėjo į organizatorių pateiktus klausimus ir sėkmingai varžėsi dėl pagrindinių prizų. Aktyviausi buvo Daugų (26 dalyviai), Krokialaukio (22 dalyviai) ir Luksnėnų (9 dalyviai) bibliotekų skaitytojai. Viktorina vyko trylikoje rajono viešosios bibliotekos filialų, o joje dalyvavo 113 bibliotekos skaitytojų.

Daugumai dalyvių įveikti užduotis sekėsi neblogai, į visus klausimus teisingai atsakė ir pagrindinėmis viktorinos laimėtojomis skelbiamos: Ona Zapalskienė (Kančėnai), Raimonda Šilalienė (Daugai), Danė Narkevičienė (Daugai) ir Meilutė Germanienė (Verebiejai).

Idėja pradėti rengti paveldo dienas gimė Prancūzijoje dar 1984 metais, jos iniciatorius buvo Prancūzijos kultūros ministras Jack Lang. Per keletą metų šis renginys išplito po daugelį Vakarų Europos šalių ir pasidarė toks populiarus, jog nuo 1991 metų, Europos Tarybai inicijavus ir parėmus Europos Sąjungai, Europos paveldo dienos renginiai vyksta visoje Europoje.

Alytaus rajono savivaldybės informacija