Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Su knyga draugaut smagiau, su knyga gyvent linksmiau“

Spausdinti

Kad skaityti būtų smagu, reikia suformuoti skaitymo įgūdžius. Galima skaityti vienam, galima skaityti susibūrus draugėn, galbūt tiesiog reikia skirti laiko skaitymui ir bus draugauti smagiau, bendrauti įdomiau. Kai skaitymas tampa įpročiu, su knyga praleisti laiką būna lengva ir malonu. Apie knygų skaitymą kalbėjome pirmoje popietės dalyje. Kalbėjome ir skaitėme, aptarėme skaitymo svarbą, galutinai sutarėme, kad skaityti yra labai smagu.

Antroje popietės dalyje aptarėme, kaip sekėsi įveikti vasaros skaitymų užduotis Daugų bibliotekos skaitytojams.

Akcija „Vasara su knyga” jau artėja prie pabaigos, bet dar liko dešimt dienų tiems, kas dar nori sudalyvauti šiame bibliotekos skelbtame projekte. Tie skaitytojai, kurie „Skaitymo iššūkyje“ ištikimai dalyvauja kiekvienais metais, jau užregistravo po penkias ir daugiau knygų. Šiemet pastebėjome, kad labai aktyviai įsijungia šeimos, visi kartu ateina rinktis knygas, pataria vieni kitiems. Kaip visada aktyvūs mokytojai.

Kokios dovanos laukia skaitytojų, kurie įveikia skaitymo iššūkį?

Pirmomis rudens dienomis bus renkami laimėtojai, kuriems atiteks vertingi prizai – sėdmaišis, planšetė, momentinis fotoaparatas ir leidyklos „Baltos lankos“ knygos. Lauksime, gal pasiseks.

Dovanų gaus visi iki vieno „Skaitymo iššūkio“ dalyviai, kurie užregistravo penkias knygas. Jiems atiteks žavūs knygų skirtukai su vaistažolių sėklomis. Perskaičius norimas knygas tereiks skirtuką pasodinti į žemę ir laukti vaistažolių derliaus.

Tikimės ir mes gero savo bibliotekos „Skaitymo iššūkio” dalyvių ir perskaitytų knygų derliaus.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkės
Lina Jakimavičienė