Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Sporto diena Mergalaukyje

Spausdinti

Įgyvendinant Alytaus rajono savivaldybės ir Europos Sąjungos projektą „Sporto aikštynų įrengimas, pritaikant juos jaunimo laisvalaikiui bei sveikatingumui Mergalaukio ir Užupių kaimuose“, rugpjūčio 8 d. Mergalaukyje vyko sporto aikštyno atidarymas. Pagal šį projektą Mergalaukyje įrengtas sporto aikštynas, lauko treniruokliai, sukurta puiki laisvalaikio ir sporto infrastruktūra aktyviam ir sportuojančiam bendruomenės nariui.

Sporto aikštyno atidaryme dalyvavo Alytaus rajono mero pavaduoja Dalia Kitavičienė, Alytaus rajono savivaldybės tarybos narė Jūratė Overaitytė, Simno seniūnijos vyriausioji specialistė Jolita Kavaliauskienė, Mergalaukio bendruomenės seniūnaitė Inga Vasiljevienė.

Atidarymo metu vicemerė visiems palinkėjo, kad sporto aikštynas būtų naudojamas kuo dažniau ir aktyviau bei jog drauge su Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuru organizuojami renginiai būtų skirti tiek jaunimui, tiek ir vyresnio amžiaus žmonėms. Ta proga vicemerė bendruomenei padovanojo keturis kamuolius bei išreiškė viltį, jog ši simbolinė dovana paskatins bendruomenės narius saugoti visų mūsų turtą, o ne piktybiškai jį niokoti.

Po aikštyno atidarymo, vykdydama projektą „Sporto dienos Mergalaukyje“, vietos bendruomenė kartu su Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Mergalaukio filialu ir Alytaus rajono savivaldybės administracija suorganizavo „Krepšinio turnyrą 2020“. Turnyro organizatorius stebino ir džiugino tai, jog tokia komandų gausa iki šiol negalėjo pasigirti joks rajono sporto aikštynas. Viso buvo užregistruota per dešimt komandų, nors norinčių dalyvauti buvo dvigubai daugiau.

Komandos buvo atvykusios iš Ąžuolinių, Verebiejų, Kumečių, Santaikos, Mergalaukio, Miroslavo, Alytaus ir Simno, o varžyboms teisėjavo teisėjai iš Marijampolės. Po įnirtingų sportinių kovų į finalą pateko keturios komandos. Tai jungtinė Alytaus-Miroslavo sporto komanda „Vėjo nupūsti“, „Legendos“ iš Simno, „Santaika“ iš Santaikos ir „Kumečiai“ iš Kumečių.

Varžybų nugalėtojais tapo jungtinė Alytaus-Miroslavo sporto komanda „Vėjo nupūsti“, su kuo mes ją nuoširdžiausiai ir sveikiname. Antra vieta atiteko „Kumečių“ krepšinio komandai, trečią vietą iškovojo Simno „Legendos“, o ketvirtieji liko Santaikos krepšininkai. Nugalėtojams buvo įteiktos taurės, medaliai bei atminimo dovanos.

Nepaprastai džiaugiamės vykusia sporto švente ir nuoširdžiai visiems dėkojame už dalyvavimą, palaikymą ir už gražų žodį! Iki kitų susitikimų, kurių, tikimės, tikrai netruks ir ateityje.

Alytaus rajono Mergalaukio bendruomenės pirmininkė
Alina Norkūnienė

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė