Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Alovėje vyko virtualus susitikimas su mokiniais

Spausdinti

Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokiniai aktyviai dalyvavo projektinėje veikloje „Žmonių darbai mums padeda gyventi“. Tarp visą savaitę vykdomų veiklų mokytojos Sigutė Kaminskienė ir Renata Miškauskienė pakvietė vaikus į virtualų susitikimą su bibliotekininke.

Praėjo daug laiko nuo tada, kai bibliotekoje per kiekvieną pertrauką sugužėdavo būrys mokinių. Tokia tyla kaip šiuo metu biblioteką ištikdavo tik per mokinių atostogas… Tad nieko keisto, jog aš labiausiai ir laukiau šio susitikimo. Man buvo smalsu sužinoti kaip vaikams sekėsi mokytis nuotoliniu būdu, ar jie pasiilgo savo mokyklos, draugų.

Mokiniams ne pirmą kartą pasakojau apie bibliotekininko darbą. Tik kas kartą tenka pagalvoti, ką tokio amžiaus mokiniams reikėtų žinoti apie bibliotekininko profesiją, kas jiems būtų įdomu. Vaikų klausimai padėjo „neišklysti iš kelio“: kiek metų jūs dirbat bibliotekoje, ar jums patinka skaityti knygas, ar visada dirbot tik šitoje bibliotekoje ir t.t.

Ar bibliotekininko darbas padeda žmonėms gyventi? Pirmiausia į jį turėjau atsakyti pati sau. Pasinaudojusi suteikta galimybe pabendrauti su mokiniais, supažindinau juos ir su gautomis naujomis knygelėmis, pakviečiau dalyvauti „Skaitymo iššūkyje“. Juk „Vasara su knyga“ atostogas praturtins ne tik žiniomis, bet ir įspūdžiais.

Nors valandėlė pralėkė akimirksniu, bet pakako laiko suprasti, kad esu labai pasiilgusi smalsių, mielų žvilgsnių, šypsenų ir drąsaus šurmulio bibliotekoje.                                                               

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė