Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Kviečiame dalyvauti akcijoje-atrakcijoje „Atpažink savo bendradarbį!“

Spausdinti

Sveiki, mieli kolegos! Turbūt jau pastebėjote, jog pastaruoju metu mūsų bibliotekos tinklalapis ir „Facebook“ paskyra mirgėte mirgėjo nuo įvairių konkursų ir viktorinų, dažniausiai skirtų mūsų mylimiems skaitytojams. Tačiau patirtis rodo, jog didelio susidomėjimo sulaukia ir tos akcijos ar konkursai, kurie išimtinai skirti tik bibliotekų darbuotojams. Pakanka prisiminti pačios gražiausios bei originaliausios naujametinės bibliotekos eglutės ar bibliotekos velykinio margučio konkursus, parodžiusius, jog jūs sugebate visiems įprastus dalykus pateikti kūrybiškai ir naujai. Dabar keletas žodžių apie naują akciją-atrakciją „Atpažink savo bendradarbį!“

Turbūt laisvalaikiu naršydami interneto svetainėse ne kartą užtikote kokių nors lietuviškų žvaigždučių ar garsių Holivudo žvaigždžių, įžymių muzikų, sportininkų ar šiaip žinomų žmonių jaunystės laikų nuotraukas, kurios ženkliai skiriasi nuo brandaus dabartinio „originalo“. Tokių svetainių skaitytojams siūloma atspėti, koks žinomas žmogus slepiasi po nerūpestinga šypsena ar vešlia plaukų kupeta. Nes bėgant metams nerūpestinga šypsena virsta susirūpinusiu brūkšniu, o vešlūs plaukai vieną dieną nusprendžia „kraustytis“ į kitas, visiškai tam nepritaikytas kūno vietas. Pavyzdžiui – į ausis.

Tad šiandien ir mes skelbiame naują akciją-atrakciją „Atpažink savo bendradarbį!“, kurios esmė – atpažinti mums atsiųstoje vaikystės ar jaunystės laikų nuotraukoje savo bendradarbį. Žinoma, nereikėtų mums siųsti kūdikių nuotraukų, nes jose mes visi atrodome lyg sumažinti čerčiliai. Rekomenduojame siųsti tas nuotraukas, kuriose jus būtų sunku atpažinti ar kur jūs stovite grupėje su kitais žmonėmis. Ir nėra ko gėdytis, nes mes visi vaikystėje ar jaunystėje atrodėme tarsi modeliai nužengę nuo podiumo.

Jūsų nuotraukos bus įkeliamos tik į bibliotekos „Facebook“ paskyrą, kur galėsite spėlioti, koks jūsų bendradarbis slepiasi po ryškia ar nuo laiko pageltusia nuotrauka. Akcija-atrakcija truks iki liepos 1 d. Ir kas žino: gal ji numirs dar embriono stadijoje, o gal tęsis ir ilgesnį laiką. Viskas priklausys tik nuo jūsų geranoriškumo ir atvirumo. Akcijos-atrakcijos pabaigoje išrinksime pastabiausią bei akyliausią žmogų, daugiausia kartų pateikusį teisingus atsakymus. Jis bus iškilmingai nominuotas garbingu „Sakalo akies“ titulu. Tad praplauname akeles lašiukais ir kantriai laukiame pirmųjų nuotraukų, kuriose mes jauni ir gražūs, puikūs ir nuostabūs, kuriose mes nedrąsiai žengiame savo pirmuosius žingsnelius tuomet „išsvajotos“ brandos link…

Arnoldas Šatrauskas

P. S. Nuotraukas siųskite adresu: skaitykla@alytus.rvb.lt

Prie stalo sėdi: Vilma Petraškienė, Arnoldas Šatrauskas, Andrius Kuzmauskas, Lina Sinkevičienė, Vida Vrubliauskienė ir bibliotekos direktorė Bronė Balionienė.
Antroje eilėje stovi: Janina Stagniūnaitė, Jūratė Šalaševičienė, Palmyra Pracuvienė, Lina Vasiliauskaitė, Laima Žvirblienė, Lina Ramanauskienė, Dalia Gudelevičienė, Laimutė Ramaškevičienė, Nijolė Marčiulaitienė ir Birutė Ivoškienė.
Iš šešiolikos nuotraukoje įamžintų darbuotojų šiuo metu bibliotekoje dirba tik septyni.