Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Septynios istorijos apie Velykų margutį, katiną ir pabėgusią pelę…

Spausdinti

Šiandien mus griūte užgriuvo sinoptikų neprognozuotas pasakų lietus, nes net septyni jaunieji pasakoriai nusprendė mus pradžiuginti savo kūrinėliais. Savo kūrybinius bandymus mums geranoriškai atsiuntė 11 m. Rosita („Kiaušinio noras“), jos bendraamžė Adrija („Katino, pelės ir velykinio kiaušinio pasaka“), taipogi 11 m. Roberta („Kiaušinio svajonė“), 10 m. Saulė („Margutis!“), 11 m. Ernesta („Kiaušinio svajonė“), antraklasė Gerda („Velykinis kiaušinis, katinas ir pabėgusi pelė“) ir vienintelis vyras, ketvirtokas Jokūbas („Sandoris dėl velykinio kiaušinio“).

Kadangi kai kurie pasakas atsiuntę vaikai ten pat nurodė ir savo mobiliųjų telefonų numerius, tad dėl asmens duomenų apsaugos teko juos užtušuoti. Kad „bloga akis“ nenužiūrėtų. Tačiau vaikai gali nebijoti. Konkurso organizatoriai turi jūsų telefonų numerius, kad reikalui esant galėtų su jumis susisiekti.         

Dar kartą primename, jog rajono viešosios bibliotekos paskelbtas kūrybą bei raštingumą skatinantis konkursas „Sukursime namuose – skaitysime ir bibliotekoje“, kurio dalyviai kviečiami sukurti pasaką, kurioje būtų paminėti velykinis kiaušinis, katinas ir pelė, artėja prie finišo tiesiosios. Savo konkursines pasakas dar galite siųsti iki gegužės 4 d. Tad norintys jame dalyvauti turi paskubėti, nes liko vos viena savaitė.

O dabar patogiai įsitaisykite ir pasinerkite į vaikų sukurtą pasakų pasaulį, kuriame vyksta išties neįtikėtini dalykai, kurių jūs nė jokiame sapne nesapnavote…

Smagaus skaitymo!

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija