Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Fotografijų paroda „Simnas: žmonės, įvykiai ir faktai“ atgimsta virtualioje erdvėje

Spausdinti

Galbūt dar pamenate, kaip kovo 7 dieną, prieš tradicinį Kaziuko kermošių, gausus būrys simniškių ir svečių dalyvavo parodos „Simnas: žmonės, įvykiai ir faktai“ atidaryme. Tuomet šiuo renginiu biblioteka pradėjo Lietuvos mažosios kultūros sostinės metus.

Parodos atidaryme dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, rajono viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, kiti garbūs svečiai. Atidarymo dieną meras pasidžiaugė, kad „ne tik nuotraukose, bet ir renginyje mato daug žmonių, nes būtent žmonės ir yra svarbiausia. Po keliolikos ar keliasdešimties metų dalyvaujantys parodoje „ras“ save nuotraukose, o tai jau istorija – ne tik atskirų asmenų, bet ir miestelio“.

Parodos iniciatorė ir organizatorė, bibliotekininkė Lina Daniulevičienė tuomet taip pat džiaugėsi bendryste – maloniausia darbo dalimi ir didžiausiu „atlygiu“. Anot jos, nors „parodos organizavimo pradžia nebuvo lengva, ypač ieškant senųjų nuotraukų, pamažu „atsirado“ pagalbininkų, kurie iš savo arba giminaičių, gyvenusių Simne, archyvų siuntė nuotraukas, padėjo atpažinti jose esančius žmones, „nustatyti“ metus – taip buvo surinkta apie 350 nuotraukų, kurių tik dalis pristatoma šioje parodoje“.

Nors ir buvo žadėta, jog paroda veiks iki balandžio 1 dienos, gerus norus pakoregavo visą pasaulį ir Lietuvą sudrebinusi koronaviruso epidemija, ilgam užvėrusi bibliotekų, muziejų, teatrų bei parodų salių duris.

Tad tiems, kurie negalėjo arba nespėjo aplankyti šios parodos, dabar ir suteikiame bent virtualią galimybę susipažinti su šioje parodoje eksponuotomis nuotraukomis. Daugiau parodos nuotraukų rasite bibliotekos „Facebook“ paskyroje: https://www.facebook.com/AlytausRSVB/photos/a.3062622297091404/3062622943758006/?type=3&theater

Už idėją, triūsą ir įdėtas pastangas, prikeliant parodą virtualiam gyvenimui, dėkojame Simno bibliotekos vyresn. bibliotekininkei Sandrai Sejavičienei.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija