Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rašytojų dieną Verebiejai paminėjo prie arbatos puodelio su Anele Zurliene

Spausdinti

Kovo 3 dieną Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Verebiejų filiale paminėta Tarptautinė rašytojų diena. Ta proga organizuota popietė „Prie puodelio arbatos su kaimo rašytoja A. Zurliene“.

Popietės metu prie puodelio arbatos bendravo bendruomenės nariai, bibliotekos darbuotoja ir rašytoja iš Verebiejų kaimo Anelė Zurlienė. Visi kartu prisiminėme Anelės Zurlienės parašytas keturias knygas: „Ąžuolus palik!..“, „Minties erdvė“, „Neatpažintoji“, „Atstumtieji“. Autorė trumpai apžvelgė visas savo parašytas knygas ir atskleidė mums nežinomą faktą: ji yra viena iš D. Zieniūtės knygų –„Nedaug iš gyvenimo paėmiau“ – sudarytojų. Nors Anelė yra parašiusi ir išleidusi keturias knygas, tačiau dėl asmeninių priežasčių Rašytojų sąjungai nepriklauso. Todėl nežinanti, ar save gali vadinti rašytoja.

Popietės dalyviams buvo įdomu išklausyti Anelės pasakojimų, sužinoti, kaip ji dabar gyvena, tai pat visus domino, ar bus išleista dar viena knyga. Anelė teigia kol kas apie tai negalvojanti, nes kaip juokauja, šiuo metu atradusi kitą širdžiai mielą užsiėmimą – audimą. Taigi šiuo metu Anelė „rašo“ siūlais. Pasak jos, šiam užsiėmimui ji skiria beveik visą savo laisvą laiką ir pakvietė visus į savo austų juostų parodos atidarymą kovo 10 d. 15 val. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Simno filiale. Popietei baigiantis dar kartą pasveikinome Anelę su Tarptautine rašytojų diena, palinkėjome jai geros sveikatos, neblėstančio kūrybingumo ir įteikėme puokštę gėlių. Autorė pasidžiaugė, jog bendruomenė jos nepamiršo ir padėkojo visiems susirinkusiems.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Verebiejų filialo vyresn. bibliotekininkė
Sandra Sejavičienė