Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Viskas prasideda nuo žodžio

Spausdinti

Jau penkti metai vasario 16 d. – kovo 11 d. Lietuvoje ir užsienio lietuvių bendruomenėse vyksta įvairiausi renginiai, skirti Lietuvių kalbos dienoms. Nuo pat šios iniciatyvos paskelbimo 2016 metais joje dalyvauja ir Punios biblioteka. Kovo 3 d. čia vyko gramatinių žaidimų valandėlė 5-6 klasėms „Viskas prasideda nuo žodžio“.

Pirmiausia vaikai sprendė lietuvių kalbos mokytojos Almos Davidavičienės paruoštas užduotis. Pirmoji užduotis „Iššifruok sakinį“ niekam nesukėlė sunkumų, nes šalia buvo nurodyti ir raidžių ženklai. Daugiau teko pasukti galvą sprendžiant kryžiažodį „Pasitikrink žinias“. Dauguma nežinojo, kas norėjo saulę vesti bei Mikės Pūkuotuko draugo, o kai kas nesugalvojo, kas yra katės brolis. Kadangi valandėlės tikslas buvo ne lenktyniauti, o kai ką naujo sužinoti, tai visi geranoriškai vieni kitiems padėjo ir galų gale kryžiažodį įveikė.

Antroji renginio dalis buvo skirta žodžių žaidimui SCRABBLE, kurį žaidžia net ir tokios įžymybės kaip Keanu Reeves‘as, Madonna, Sharon Stone ir kiti. Tai ne tik linksmas, įtraukiantis, bet ir naudingas žaidimas: jis ugdo žodžių, rašybos ir matematikos įgūdžius. Scrabble vaikai žaidė pasiskirstę poromis. Pasirodė, kad ne taip jau lengva iš atsitiktinai ištrauktų 7-nių raidžių (nebūtinai iš visų) sudėlioti kokį nors žodį, tad per žaidimui skirtą pusvalandį tik tris „ratukus apsukom“. O kiek žodžių pavyko sudėti, teks suskaičiuoti skaitantiems šį straipsnelį. Sėkmės!

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė