Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rajono viešojoje bibliotekoje – fotografijų paroda „Trisdešimt atkurtos Lietuvos nepriklausomybės metų“

Spausdinti

Kovo 11-ąją minėsime vieną svarbiausių Lietuvos istorijos įvykių – Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį. Ta proga rajono viešojoje bibliotekoje pristatoma fotografijų paroda „Trisdešimt atkurtos Lietuvos nepriklausomybės metų“. Parodoje eksponuojamos 25 nuotraukos iš Lietuvos Respublikos Seimo ir Lietuvos centrinio valstybės archyvo. Nespalvotose nuotraukose įamžinti svarbiausi 1990 m. kovo įvykiai, nulėmę pusę amžiaus trukusią Lietuvos aneksiją. Jose užfiksuotos tiek tuo metu Lietuvos Respublikos Aukščiausioje Taryboje-Atkuriamajame Seime vyravusios nuotaikos, tiek ir eilinių žmonių nuotaikos prieš ir po Lietuvos nepriklausomybės atstatymo akto paskelbimo.

Nuotraukose parodos lankytojai ras ir istorinius asmenis, reikšmingai prisidėjusius prie mūsų tautos laisvės siekio. Tai ir tuometis LR Aukščiausiosios Tarybos Pirmininkas Vytautas Landsbergis, jo pavaduotojai – Kazimieras Motieka ir Bronislovas Kuzmickas, Seimo Pirmininko pavaduotojas Česlovas Stankevičius, LR Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Prezidiumo narys Aloyzas Sakalas bei daugelis kitų Atkuriamojo Seimo narių, tarp kurių ir alytiškis, Kovo 11-osios Akto signataras Vytautas Kolesnikovas.

Skaitykloje taip pat veikia ir spaudinių paroda „Verčiant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo puslapius“, kurioje pristatomos knygos, albumai, dokumentų kopijos, straipsnių iškarpos, pasakojančios apie ilgą, bet prasmingą lietuvių tautos kelią, siekiant nepriklausomybės. Paroda veiks iki kovo 15 d.

Arnoldas Šatrauskas
Nuotr. autoriaus