Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Tarpsritinis bendradarbiavimas. „Grok, Jurgeli 2020“. Kančėnai – Prienai

Spausdinti

Tai, ką mes, bibliotekininkai, kartais darome kitų organizuojamuose renginiuose ar jų veiklose, galima pavadinti tarpsritiniu bendradarbiavimu. Jį, beje, labai skatina Regioninė kultūros taryba.

Vasario 29 d. Prienuose vyko puiki Dzūkijos kapelijų varžytuvių šventė „Grok, Jurgeli 2020“. Kančėnų kaimo bendruomenė šioje šventėje pristatė sertifikuotus tautinio paveldo gaminius. Jų turi net keturis – raštuotas pirštines, Močiutės pyragą, kmynų gėrimą ir bulvių plokštainį. 2013-aisiais metais buvo retas atvejis, kad tautinio paveldo sertifikato savo gaminiams siektų bendruomenė. Buvome, berods, antrieji šalyje (po joniškiečių „kleckų“). Paruošti aprašus, pristatyti gaminius autoritetingai komisijai Vilniuje nebuvo taip paprasta. Nors bendruomenė Prienuose nei dainavo, nei grojo, bet vis tiek buvo pakviesta į sceną atsiimti apdovanojimo iš žemės ūkio ministro Andriaus Palionio rankų – padėkos rašto už tautinio paveldo puoselėjimą ir dviejų įspūdingų vėliavų su sertifikatų ženklais.

Be mūsų Alytaus rajonui atstovavo vytelių pynėja iš Daugų Rasa Aleksandravičienė, o varžytis su kitais dalyviais į sceną lipo Simno kapela „Simnyčia“. Mes aistringai juos palaikėme ir vakaro pabaigoje džiaugėmės jų laimėtu pagrindiniu prizu! Svečių teisėmis visus linksmino ir pernykščiai varžytuvių nugalėtojai – kaimo kapela „Pivašiūnai“.

Prienai turi šiltą, šviesų kultūros centrą. Foje – jauki erdvė su tautodailės, meno kūrinių ekspozicijomis ir… baltu rojaliu. Akį patraukė skelbimas prie įėjimo „Kovo 10 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje – „Diena su Justinu“ /Poeto gimimo dienos – kovo 10-osios – minėjimas/. Suvirpino širdį…  Justinas Marcinkevičius yra viešėjęs pas mus Kančėnuose. Su dėkingumu vis dar prisimename.

Išvyka į Prienus visomis prasmėmis pavyko. Grįžome praturtėję įspūdžiais, naujais žmonėmis, netikėtais susitikimais ir atradimais. Ačiū organizatoriams!

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kančėnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Rita Mikuckienė