Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Garsiniai skaitymai Emilijos Liegutės 90-mečiui

Spausdinti

Šiemet vasario 21-ąją prozininkė, dramaturgė, produktyvi vaikiškų knygelių autorė Emilija Liegutė-Balionienė švęs garbingą 90 metų sukaktį. Ne viena karta užaugo su jos knygelėmis, kurios skaitančių vaikų tarpe populiarios ir dabar.

Tad vasario 14 d. į biblioteką rinkosi Punios pagrindinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokiniai, nusiteikę daugiau sužinoti apie šią rašytoją. Juos atlydėjo mokytojos Daiva Abramavičienė ir Daiva Bartkevičienė.

Pradžioje visi apžiūrėjome vaikiškų E. Liegutės knygelių, esančių bibliotekoje, parodėlę, o po to, pasinaudodami skaidrių pateiktimi, trumpai susipažinome su rašytojos biografija bei kitomis jos knygomis, kurių biblioteka neturi.

Garsiai skaitėme knygelę „Mano kiemo vaikai“, kurioje atsiskleidžia gražus ir betarpiškas rašytojos bendravimas su kaimynystėje gyvenančiais mažaisiais. Pasvarstėme, kad būtų smagu turėti tokią kaimynę rašytoją, pas kurią būtų galima ateiti ne tik pasakos paklausyti, bet ir sriubos pavalgyti.

Kaip jau įprasta, pasibaigus renginukui, vaikai rinkosi knygeles skaitymui namuose ir visi buvo pavaišinti saldainiais. Na, o tiems, kurių nebuvo bibliotekoje, kai sulaukėme Alytaus samariečių bendrijos vadovės Virginijos Montvilaitės ir rėmėjo Labdaros ir paramos fondo „Vilties sala“ direktoriaus Sauliaus Andrašiūno su dovanomis, buvo įteiktos E. Liegutės knygelės „Močiutės pasakutės“, nes svečiai paliko jų visiems pradinukams.

Neliko skolingi ir vaikai: kadangi vasario 14-oji dar ir Šv. Valentino diena, tai sulaukiau daug sveikinimų, gražių palinkėjimų ir šiltų apkabinimų.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė